Επιδότηση ΕΣΠΑ έως 50.000 ευρώ σε πτυχιούχους Πανεπιστημίων -ΤΕΙ

Την προτίμηση χιλιάδων πτυχιούχων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης αναμένεται να συγκεντρώσει το επιδοτούμενο πρόγραμμα ΕΣΠΑ που αναμένεται να ανα...Την προτίμηση χιλιάδων πτυχιούχων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης αναμένεται να συγκεντρώσει το επιδοτούμενο πρόγραμμα ΕΣΠΑ που αναμένεται να ανακοινωθεί τις προσεχείς ημέρες. Σε κάθε πτυχιούχο χορηγείται ποσόν 5.000-50.000 ευρώ για να κάνει τη δική του δουλειά, στο αντικείμενο των σπουδών του.

Στη διαδικασία συμμετέχουν:

Άνεργοι πτυχιούχοι τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, κατά την υποβολή της αίτησης και κατά την έναρξη της επιχειρηματικής τους δραστηριότητας, οι οποίοι δεν θα αποκτήσουν σχέση μισθωτής εργασίας καθ’ όλη τη διάρκεια υλοποίησης του επιχειρηματικού σχεδίου.

Φυσικά πρόσωπα πτυχιούχοι τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, οι οποίοι, κατά την ημερομηνία δημοσίευσης της προκήρυξης και καθ’ όλη τη διάρκεια υλοποίησης του επιχειρηματικού σχεδίου, ασκούν συναφή με την ειδικότητά τους επαγγελματική δραστηριότητα μόνο ως ατομικοί επιχειρηματίες και δεν έχουν σχέση μισθωτής εργασίας, ούτε λαμβάνουν σύνταξη γήρατος.

Η επιδότηση αφορά: 5.000 ευρώ έως 25.000 ευρώ στην περίπτωση ενός ατόμου που ανοίγει ατομική επιχείρηση. Έως 40.000 ευρώ για συνεργατικά σχήματα δύο ατόμων. Έως 50.000 ευρώ για συνεργασίες τριών ή περισσότερων ατόμων.

Η χρηματοδότηση καλύπτει το 100% των επιλέξιμων δαπανών. Από το προσχέδιο της προκήρυξης προκύπτει ότι οι υποψήφιοι πρέπει να πληρούν συγκεκριμένες προϋποθέσεις:

1. Εισοδηματικά κριτήρια:

Σε περίπτωση υποβολής φορολογικής δήλωσης ατομικά, το ατομικό εισόδημα του ενδιαφερόμενου κατά το έτος 2015 θα πρέπει να είναι ≤ 20.000 ευρώ.

Σε περίπτωση οικογένειας, το οικογενειακό εισόδημα κατά το έτος 2016 θα πρέπει να είναι ≤ 35.000 ευρώ.

2. Επιδότηση από προγράμματα στο παρελθόν: Ο ενδιαφερόμενος θα πρέπει να μην έχει ενταχθεί σε συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα με την ιδιότητα του ατομικού επιχειρηματία/επιτηδευματία ή του εταίρου σε επιχορηγούμενη εταιρεία την τελευταία τριετία. Εξαιρείται η συμμετοχή σε δράσεις κατάρτισης. 
 
3. Ο ενδιαφερόμενος να μη συμμετέχει με την ιδιότητα του εταίρου-μετόχου σε άλλες επιχειρήσεις για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα (θα προσδιοριστεί με την προκήρυξη) μέχρι και την ημερομηνία ολοκλήρωσης του επιχειρηματικού του σχεδίου.

Foititikanea.gr 
 
 
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook & στο twitter
Επιδότηση ΕΣΠΑ έως 50.000 ευρώ σε πτυχιούχους Πανεπιστημίων-ΤΕΙ Δημοσίευση: 16:57 - Δευτέρα, 15 Μαΐου 2017 AddThis Sharing Buttons Share to FacebookShare to TwitterShare to Google+Share to LinkedInShare to GmailShare to More33 σχόλια 0 Επιδότηση ΕΣΠΑ έως 50.000 ευρώ σε πτυχιούχους Πανεπιστημίων-ΤΕΙ Την προτίμηση χιλιάδων πτυχιούχων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης αναμένεται να συγκεντρώσει το επιδοτούμενο πρόγραμμα ΕΣΠΑ που αναμένεται να ανακοινωθεί τις προσεχείς ημέρες. Σε κάθε πτυχιούχο χορηγείται ποσόν 5.000-50.000 ευρώ για να κάνει τη δική του δουλειά, στο αντικείμενο των σπουδών του. Στη διαδικασία συμμετέχουν: Άνεργοι πτυχιούχοι τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, κατά την υποβολή της αίτησης και κατά την έναρξη της επιχειρηματικής τους δραστηριότητας, οι οποίοι δεν θα αποκτήσουν σχέση μισθωτής εργασίας καθ’ όλη τη διάρκεια υλοποίησης του επιχειρηματικού σχεδίου. Φυσικά πρόσωπα πτυχιούχοι τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, οι οποίοι, κατά την ημερομηνία δημοσίευσης της προκήρυξης και καθ’ όλη τη διάρκεια υλοποίησης του επιχειρηματικού σχεδίου, ασκούν συναφή με την ειδικότητά τους επαγγελματική δραστηριότητα μόνο ως ατομικοί επιχειρηματίες και δεν έχουν σχέση μισθωτής εργασίας, ούτε λαμβάνουν σύνταξη γήρατος. Η επιδότηση αφορά: 5.000 ευρώ έως 25.000 ευρώ στην περίπτωση ενός ατόμου που ανοίγει ατομική επιχείρηση. Έως 40.000 ευρώ για συνεργατικά σχήματα δύο ατόμων. Έως 50.000 ευρώ για συνεργασίες τριών ή περισσότερων ατόμων. Η χρηματοδότηση καλύπτει το 100% των επιλέξιμων δαπανών. Από το προσχέδιο της προκήρυξης προκύπτει ότι οι υποψήφιοι πρέπει να πληρούν συγκεκριμένες προϋποθέσεις: 1. Εισοδηματικά κριτήρια: Σε περίπτωση υποβολής φορολογικής δήλωσης ατομικά, το ατομικό εισόδημα του ενδιαφερόμενου κατά το έτος 2015 θα πρέπει να είναι ≤ 20.000 ευρώ. Σε περίπτωση οικογένειας, το οικογενειακό εισόδημα κατά το έτος 2016 θα πρέπει να είναι ≤ 35.000 ευρώ. 2. Επιδότηση από προγράμματα στο παρελθόν: Ο ενδιαφερόμενος θα πρέπει να μην έχει ενταχθεί σε συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα με την ιδιότητα του ατομικού επιχειρηματία/επιτηδευματία ή του εταίρου σε επιχορηγούμενη εταιρεία την τελευταία τριετία. Εξαιρείται η συμμετοχή σε δράσεις κατάρτισης. 3. Ο ενδιαφερόμενος να μη συμμετέχει με την ιδιότητα του εταίρου-μετόχου σε άλλες επιχειρήσεις για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα (θα προσδιοριστεί με την προκήρυξη) μέχρι και την ημερομηνία ολοκλήρωσης του επιχειρηματικού του σχεδίου. Την ενημερωτική σελίδα των Πτυχιούχων ΤΕΙ μπορείτε να την δείτε εδώ. Την ενημερωτική σελίδα των Πτυχιούχων Πανεπιστημίων μπορείτε να την δείτε εδώ. Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

Πηγή: Foititikanea.grhttp://www.foititikanea.gr/%CF%80%CF%84%CF%85%CF%87%CE%B9%CE%BF%CF%8D%CF%87%CE%BF%CE%B9-%CE%BD%CE%AD%CE%B1/8680-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CE%B4%CF%8C%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CE%B5%CF%83%CF%80%CE%B1-%CE%AD%CF%89%CF%82-50-000-%CE%B5%CF%85%CF%81%CF%8E-%CF%83%CE%B5-%CF%80%CF%84%CF%85%CF%87%CE%B9%CE%BF%CF%8D%CF%87%CE%BF%CF%85%CF%82-%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BC%CE%AF%CF%89%CE%BD-%CF%84%CE%B5%CE%B9

Σχόλια