Το 2020 θα ξεκινήσουν οι παραδόσεις αερίου από τον TΑΡ προς την Ευρώπη

Το 2020 θα ξεκινήσουν οι παραδόσεις αερίου από τον TΑΡ προς την Ευρώπη, ανέφερε ο διευθυντής του έργου για την Ελλάδα Ρίκαρντ Σκούφιας, ...


Το 2020 θα ξεκινήσουν οι παραδόσεις αερίου από τον TΑΡ προς την Ευρώπη, ανέφερε ο διευθυντής του έργου για την Ελλάδα Ρίκαρντ Σκούφιας, μιλώντας στο συνέδριο του Economist.

Ο κ. Σκούφιας χαρακτήρισε εξαιρετική τη συνεργασία τόσο με την κυβέρνηση όσο και με τις περιφερειακές και τοπικές αρχές, ενώ τόνισε ότι το έργο μπορεί να αποτελέσει τον καταλύτη για περισσότερα ενεργειακά έργα στην Ελλάδα.

Την εκτίμηση ότι σε δύο χρόνια θα έχουμε γεωτρήσεις στον ελληνικό χώρο διατύπωσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων Γιάννης Μπασιάς. Επανέλαβε δε ότι η εταιρεία προγραμματίζει νέες σεισμικές έρευνες στην περιοχή του Ιονίου και νότια της Κρήτης προκειμένου να αυξηθεί η διαθέσιμη πλροφόρηση για το δυναμικό υδρογονανθράκων της περιοχής.

Η αντιπρόεδρος ερευνών και τεχνικών υπηρεσιών της ιταλικής Edison, τόνισε πως υπάρχουν μεγάλες προσδοκίες για την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, η οποία μπορεί να καλύψει ως και το 20% της ζήτησης φυσικού αερίου στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Αναφορικά με τις εξελίξεις στην περιοχή του δυτικού πατραϊκού κόλπου, όπου η Edison συμμετέχει στην κοινοπραξία εκμετάλλευσης μαζί με τα Ελληνικά Πετρέλαια, επισήμανε ότι βρισκόμαστε στην φάση της αξιολόγησης των σεισμικών και σύντομα θα ληφθεί η τελική απόφαση για την πραγματοποίηση γεώτρησης.
 
enikonomia
 
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook & στο twitter
 

Σχόλια