Επείγει η κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο κρασί, σύμφωνα με την ΕΔΟΑΟ

Τρία θέματα κρίσιμης σημασίας για τον αμπελοοινικό κλάδο, με το ένα εξ αυτών -την κατάργηση του ΕΦΚ στο κρασί - να έχει επείγοντα χαρα...


Τρία θέματα κρίσιμης σημασίας για τον αμπελοοινικό κλάδο, με το ένα εξ αυτών -την κατάργηση του ΕΦΚ στο κρασί - να έχει επείγοντα χαρακτήρα, έθεσε ο πρόεδρος της ΕΔΟΑΟ κ. Βαγγέλης Αργύρης στη συνάντηση που είχε την Πέμπτη 1η Ιουνίου με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βαγγέλη Αποστόλου.
Τόσο ο κ. Αργύρης όσο και άλλα μέλη του ΔΣ της Διεπαγγελματικής Αμπέλου και Οίνου, που συμμετείχαν εκπροσωπώντας και τον ΣΕΟ και την ΚΕΟΣΟΕ (o Πρόεδρος της ΚΕΟΣΟΕ κ. Χρήστος Μάρκου και ο Αντιπρόεδρος της ΕΔΟΑΟ και αντιπρόεδρος του ΣΕΟ κ. Γιάννης Βογιατζής μεταξύ άλλων), μίλησαν για το θέμα και κάλεσαν την Κυβέρνηση να προχωρήσει δίχως άλλη καθυστέρηση στην κατάργηση του καταστροφικού φόρου, καθώς αποδεδειγμένα πλέον καταστρέφει τις δομές του κλάδου, ευνοώντας τα παρασιτικά κυκλώματα.

Τα άλλα θέματα που τέθηκαν, είναι: η συμβολή της Πολιτείας στην υλοποίηση του στρατηγικού σχεδιασμού για την αμπελουργία και η αξιοποίηση από τον κλάδο μέρους των κτιριακών εγκαταστάσεων (παλαιό οινοποιείο) και των εκτάσεων των πρώην βασιλικών κτημάτων Τατοΐου, όπου θα δημιουργηθεί μια κιβωτός των ελληνικών ποικιλιών, στο πλαίσιο της σχεδιαζόμενης Ακαδημίας Οίνου.

Η αντιπροσωπεία του κλάδου ζήτησε επίσης από τον κ. Αποστόλου να ενισχύσει με την παρουσία του τις επικείμενες (14 - 26 Ιουνίου) εκδηλώσεις προβολής του ελληνικού οίνου στην Αυστραλία και του επέδωσε σχετική πρόσκληση συμμετοχής.

Στην πρώτη, εν τω μεταξύ, συνεδρίαση του ΔΣ της οργάνωσης από την ανάληψη της προεδρίας από τον κ. Αργύρη, υπήρξε εποικοδομητικός διάλογος με ανταλλαγή απόψεων για την περαιτέρω ενδυνάμωση της ΕΔΟΑΟ και την ακόμη μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα των προγραμμάτων που υλοποιεί και των παρεμβάσεων της.

Αναδημοσίευση : paseges.gr
Εγκρίθηκε επίσης ο προγραμματισμός δράσης της επόμενης διετίας, που δόθηκε ήδη και στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

skai.gr

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook & στο twitter

Σχόλια