Συμβούλιο ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης: Πολιτικοί εκβιασμοί Κ. Γαβρόγλου

"Είναι πρόδηλη η προσχεδιασμένη δολοφονική εκκαθάριση με το Σχέδιο Νόμου όσων δεν υποτάχθηκαν σε μικροκομματικούς σχεδιασμούς με ...


"Είναι πρόδηλη η προσχεδιασμένη δολοφονική εκκαθάριση με το Σχέδιο Νόμου όσων δεν υποτάχθηκαν σε μικροκομματικούς σχεδιασμούς με αποκλειστικό στόχο τη δημιουργία ελεγχόμενων αρεστών διοικήσεων που να μην αντιδρούν στην επέλαση στα ΑΕΙ"

Ιωάννης Κογκούλης Πρόεδρος Συμβουλίου ΑΤΕΙΘ

Με αφορμή τις φοιτητικές κινητοποιήσεις κατά του σχεδίου Νόμου για τα ΑΕΙ ο Υπουργός Παιδείας με δηλώσεις του στην κρατική τηλεόραση επιτέθηκε απειλητικά κατά της Διοίκησης του ΑΤΕΙΘ για την κριτική που του ασκείται για την συνολική υποβάθμιση και απαξίωση των ΑΕΙ. 

Για άλλη μία φορά ψευδώς ισχυρίστηκε ότι όλοι συμφωνούν με τις καταστροφικές ρυθμίσεις που θέλει να επιβάλλει. 

Υπενθυμίζουμε στον Υπουργό την ανακοίνωση της Συνόδου των Προέδρων των ΤΕΙ για το Σχέδιο Νόμου που το χαρακτηρίζει σοβαρή οπισθοδρόμηση, και εκφράζει τις αντιρρήσεις της για τις παρεμβάσεις στο αυτοδιοίκητο, στην εκλογή των διοικήσεων, στα μεταπτυχιακά, στη λειτουργία των ΕΛΚΕ, στην ασυνέπεια στο θέμα των επαγγελματικών δικαιωμάτων.

Καταχρώμενος προκλητικά τη δύναμη της πολιτικής του θέσης προειδοποίησε στοχευμένα τη Διοίκηση του ΑΤΕΙΘ για τις συνέπειες που μπορεί να τις προκαλέσει, αποκαλύπτοντας την πρόθεσή του για μικροπολιτικό ρεβανσισμό. 

Η Διοίκηση του ΑΤΕΙΘ εξελέγη δημοκρατικά, είναι ο εκφραστής της αγωνίας και της αγανάκτησης της ακαδημαϊκής κοινότητας και έχει την ηθική υποχρέωση να διαφυλάξει τους φοιτητές και τις οικογένειές τους, το εκπαιδευτικό και διοικητικό προσωπικό αλλά και την ίδια την ακαδημαϊκή υπόσταση του ΑΤΕΙΘ έναντι της λυσαλέας επίθεσης του Υπουργού. 

Η Διοίκηση του ΑΤΕΙΘ δεν συμβιβάζεται και δεν εκβιάζεται.

Είναι πρόδηλη η προσχεδιασμένη δολοφονική εκκαθάριση με το Σχέδιο Νόμου όσων δεν υποτάχθηκαν σε μικροκομματικούς σχεδιασμούς με αποκλειστικό στόχο τη δημιουργία ελεγχόμενων αρεστών διοικήσεων που να μην αντιδρούν στην επέλαση στα ΑΕΙ. 

Η Διοίκηση του ΑΤΕΙΘ είναι πρόθυμη να υποστεί τη μήνιν του Υπουργού γιατί οι αγώνες για δημοκρατία, αξιοκρατία και δικαιοσύνη κατακτώνται πάντα με θυσίες. Θέλει αρετή και τόλμη η Δημοκρατία. 

Hasta la victoria siempre κ. Υπουργέ.


esos.gr

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook & στο twitter

Σχόλια