ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΩΝ ΤΕΙ

ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ Τ.Ε. - ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ Ο υπουργός παιδείας τηρώντας περιέργως το προεκλογικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για ...

ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ Τ.Ε. - ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
Ο υπουργός παιδείας τηρώντας περιέργως το προεκλογικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για το χώρο των ΤΕΙ προχώρησε σε κατάθεση στη Βουλή Σχεδίου Νόμου για την ίδρυση Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής με συγχώνευση των ΤΕΙ Αθήνας και Πειραιά.

Με αυτόν τον τρόπο επιχειρεί την κατάργηση της Ανώτατης Τεχνολογικής Εκπαίδευσης και μάλιστα δημιουργώντας διετή τμήματα ακολουθώντας τις υποδείξεις του υπουργού Υποδομών και του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, πάγια επιδίωξη του οποίου ήταν η μετατροπή των ΤΕΙ και ειδικότερα των σχολών Μηχανικών σε σχολές εργοδηγών.

Γιατί ο υπουργός Παιδείας δεν στήριξε την απόφαση των ΤΕΙ για μετεξέλιξή τους σε Πανεπιστήμια Εφαρμοσμένων Επιστημών ή Τεχνολογικά Πανεπιστήμια αφού δεν ήθελε τα ΤΕΙ με τη μορφή που είναι σήμερα και γιατί άραγε οι πρόεδροι των ΤΕΙ άλλαξαν απόψεις μετά την μετονομασία τους σε Πρυτάνεις;

Γιατί ο υπουργός Παιδείας δεν εκδίδει επαγγελματικά δικαιώματα για τους μηχανικούς ΤΕΙ οι οποίοι εμπαίζονται τριάντα χρόνια αλλά ψηφίζει διατάξεις για επιτροπές “που θα ορίσουν επαγγελματικά προσόντα” που αποτελούνται στη συντριπτική τους πλειοψηφία από διπλωματούχους μηχανικούς (βάζοντας το λύκο να φυλάει τα πρόβατα) και προσπαθώντας να ξεγελάσει το Τριμελές Συμβούλιο του ΣΤΕ που εντέλει την κυβέρνηση για το παραπάνω θέμα. Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι όταν εκδόθηκε το Π.Δ. 318/94 για τα επαγγελματικά δικαιώματα της ειδικότητας Πολιτικών των ΤΕΙ, το ΤΕΕ προσέφυγε στο ΣΤΕ και κατάφερε να το ακυρώσει, το ίδιο ΣΤΕ που είχε γνωμοδοτήσει θετικά για την έκδοσή του.

Στο μεταξύ ο υπουργός Παιδείας συνεχίζει να εμπαίζει τόσο τους αποφοίτους ΤΕΙ όσο και τους σημερινούς και μελλοντικούς σπουδαστές. Ανερυθρίαστα λέει ότι οι απόφοιτοι του νέου Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής θα έχουν τα ίδια επαγγελματικά δικαιώματα με αυτά των ΤΕΙ δηλαδή τίποτα σύμφωνα με την άποψη του ΣΤΕ την οποία ο ίδιος δεν έχει αποδεχτεί θεωρώντας προφανώς ότι μας κάνει χάρη και απλά το πτυχίο τους θα έχει μεγαλύτερο κύρος επειδή θα αναγράφει Πανεπιστήμιο.

Ας σταθούν επί τέλους στο ύψος των περιστάσεων τόσο ο υπουργός Παιδείας όσο και οι υπουργοί Υποδομών και Ενέργειας και ας κάνουν αυτό που πρέπει να κάνουν αγνοώντας στις “συστάσεις” Τεχνικού Επιμελητηρίου αναγνωρίζοντας ότι είναι φορέας που λειτουργεί ανταγωνιστικά στους μηχανικούς ΤΕΙ.


Για το συνδυασμό
Γιώργης Ι. Αγγελογιαννάκης
 
facebook.com 

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook & στο twitter

Σχόλια