Σταύρος Αραχωβίτης: Εκκίνηση από την φορολογική ελάφρυνση των αγροτών

Την άποψη ότι σταδιακά και βγαίνοντας από την επιτροπεία, η χώρα θα μπορεί να κάνει την πολιτική της και θα μπορούν να γίνουν παρεμβάσει...


Την άποψη ότι σταδιακά και βγαίνοντας από την επιτροπεία, η χώρα θα μπορεί να κάνει την πολιτική της και θα μπορούν να γίνουν παρεμβάσεις στο φορολογικό και το ασφαλιστικό ξεκινώντας από την φορολογική ελάφρυνση των αγροτών που είναι μέσα σε συλλογικά σχήματα, δηλαδή μέσα σε ομάδες παραγωγών και σε συνεταιρισμούς, διατύπωσε ο βουλευτής Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ Σταύρος Αραχωβίτης μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων "Πρακτορείο 104,9 FM" .

"Μας ενδιαφέρουν οι συνεργατικοί αγρότες, οι αγρότες που μετέχουν σε συνεργατικά σχήματα για πολλούς και διάφορους λόγους. Ο βασικότερος λόγος είναι ότι μέσα από αυτά δημιουργούνται οικονομίες κλίμακας, άρα μπορεί να προωθηθεί το προϊόν και να εξυπηρετηθεί αυτός ο στόχος, η καλύτερη τιμή του προϊόντος" πρόσθεσε.

Για τις αγροτικές κινητοποιήσεις ο κ. Αραχωβίτης εκτίμησε ότι "τα περισσότερα θεσμικά ζητήματα φαίνεται να έχουν επιλυθεί" και σημείωσε ότι "αυτό που δεν έχει επιλυθεί και χρειάζεται διάλογος για την παραγωγική ανασυγκρότηση είναι το πώς θα δώσουμε υπεραξία στο προϊόν". Παράλληλα σχολίασε ότι δεν υπάρχει επιβάρυνση στο 90% των αγροτών ωστόσο ένα 10% που είναι παραγωγικό κομμάτι του αγροτικού κόσμου έχει επιβαρυνθεί και αντιμετωπίζει ζήτημα φορολόγησης.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε την έκθεση Agrotica ως τη μεγαλύτερη και καλύτερη όλων των εποχών και από πλευράς συμμετοχών και από πλευράς ξένων συμμετοχών και από πλευράς επισκεπτών. Υπογράμμισε, ωστόσο, τη σημασία της ενημέρωσης των αγροτών για το μέλλον της γεωργίας και τις νέες εξελίξεις και τόνισε ότι το ζητούμενο είναι η ηλικιακή ανανέωση των αγροτών ώστε να ενσωματωθούν οι νέες τεχνολογίες.

Ερωτηθείς για τη δικογραφία που διαβιβάζεται στη Βουλή για το σκάνδαλο της φαρμακοβιομηχανίας Novartis, απάντησε: "εδώ φαίνεται ότι έχουμε μπροστά μας στην ολότητά της όλη την παλιά διαφθορά των προηγούμενων κυβερνήσεων". Ανέφερε επίσης ότι "τα φάρμακα που πωλούνταν από τη συγκεκριμένη εταιρεία στην Ελλάδα, πωλούνταν με χειραγώγηση της αγοράς και μέσω αποφάσεων επιβάρυναν τον Έλληνα πολίτη".
 
 
  Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook & στο twitter

Σχόλια