Βρέθηκε νεογέννητο ελάφι με δύο κεφάλια

Πολλά από τα μυστήρια της φύσης είναι άλυτα, αλλά σε κάθε περίπτωση επισύρουν τον θαυμασμό, ειδικών και μη. Αυτό συνέβη και με το απίθαν...


Πολλά από τα μυστήρια της φύσης είναι άλυτα, αλλά σε κάθε περίπτωση επισύρουν τον θαυμασμό, ειδικών και μη. Αυτό συνέβη και με το απίθανο, για τα επιστημονικά δεδομένα, εύρημα σε δασώδη έκταση στη Μινεσότα των ΗΠΑ. Ένας λάτρης μανιταριών βρέθηκε μπροστά σε ένα μοναδικό, όσο και παράξενο, θέαμα:

Αντίκρισε ένα νεογέννητο ελάφι που είχε δύο κεφάλια, να κείτεται, δυστυχώς, νεκρό στο χώμα, λέει η Mirror.

«Είναι εκπληκτικό και εξαιρετικά σπάνιο» δήλωσε ο Gino D’ Angelo, ερευνητής του Πανεπιστημίου της Τζόρτζια που μελέτησε το σώμα του δικέφαλου ζώου.


Πρόσθεσε δε, ότι «δεν είναι δυνατόν ούτε καν να υπολογιστεί η σπανιότητα αυτού του γεγονότος. Από τα δεκάδες εκατομμύρια των ζώων που γεννιούνται κάθε χρόνο στις ΗΠΑ, υπάρχουν πιθανώς ανωμαλίες που συμβαίνουν στην άγρια φύση που δεν γνωρίζουμε καν».

Οι ερευνητές πραγματοποίησαν αυτοψία, σάρωση και μαγνητική τομογραφία.

Οι εξετάσεις που έγιναν αποκάλυψαν ότι το δικέφαλο ελάφι είχε δύο ξεχωριστούς λαιμούς, που μοιράζονταν ένα σώμα.

Επίσης, έχουν φυσιολογικό τρίχωμα, κανονικά πόδια και κεφάλια.

Επιπλέον, η ανάλυση των πνευμόνων τους επιβεβαίωσε ότι ποτέ τους αυτά τα όργανα αναπνοής δεν λειτούργησαν, χαρακτηρίζοντάς τα «θνησιγενή».

Η αυτοψία των επιστημόνων του Πανεπιστημίου της Μινεσότα έδειξε ένα ελλιπές σχηματισμένο κοινό συκώτι, επιπλέον σπλήνες και γαστρεντερικές οδούς, καθώς και δύο καρδιές.

«Η ανατομία του δείχνει ότι η μοίρα του ελαφιού είχε σφραγιστεί. Το ό,τι βρέθηκε σε φυσική θέση, υποδηλώνει πως η μητέρα του νεογέννητου έκανε το παν για να το φροντίσει» τονίζει ο Dr. D’Angelo.

Συνεχίζοντας παραδέχθηκε ότι οι λόγοι που τα δύο ελάφια συνενώθηκαν, «παραμένει μυστήριο» και κατέληξε λέγοντας: «Ακόμη και στους ανθρώπους δεν ξέρουμε. Πιστεύουμε ότι μία αφύσικη διάρρηξη των κυττάρων κατά την πρώιμη ανάπτυξη των εμβρύων».

Το 2016 ήταν η σειρά να σοκαριστούν κτηνίατροι και ντόπιοι στην Ινδία.

Στην πόλη Ουνταϊπούρ γεννήθηκε ένα μοσχαράκι με περίπου δύο κεφάλια που είχε χαρακτηριστεί ως «θεϊκή ενσάρκωση».

Είτε έτσι, είτε αλλιώς, επρόκειτο για «κάτι που συμβαίνει μία φορά στο εκατομμύριο», είπε ο τοπικός κτηνίατρος Dr. Sumit Kumar.
 
 
 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook & στο twitter

Σχόλια