Διαμαρτυρία αγροτών στη ΔΕΗ Καρδίτσας για την επικαιροποίηση των γεωτρήσεων

  Έξω από το κτίριο της ΔΕΗ στην Καρδίτσα συγκεντρώθηκαν αγρότες της ΕΟΑΣΚ προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για το ισχύον καθεστώς επικαι...

 
Έξω από το κτίριο της ΔΕΗ στην Καρδίτσα συγκεντρώθηκαν αγρότες της ΕΟΑΣΚ προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για το ισχύον καθεστώς επικαιροποίησης των γεωτρήσεων.

Όπως δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Κώστας Τζέλλας, θα πρέπει να σταματήσει η ταλαιπωρία των αγροτών οι οποίοι αναγκάζονται σε μια χρονοβόρα διαδικασία για να αποκτήσουν την δυνατότητα χρήσης των γεωτρήσεων.

Το πρόβλημα – επισήμανε – είναι άνευ λόγου και αιτίας καθώς η ΔΕΗ μπορεί να προχωρήσει σε απλούστευση της σχετικής διαδικασίας, με την συμμετοχή περιφέρειας και Δήμων, απαλλάσσοντας πάνω από 5000 παραγωγούς στην περιοχή μας από αχρείαστη γραφειοκρατία, για να συγκεντρωθούν στις δουλειές τους.

Κατά τον κ. Τζέλλα το δυσκολότερο μέρος της όλη διαδικασίας για τις γεωτρήσεις αφορά στην απαιτούμενη βεβαίωση έκδοσης άδειας χρήσης νερού από την περιφέρεια, η οποία όπως υποστήριξε μπορεί να χορηγηθεί ενδοϋπηρεσιακά.

Επιπλέον πρόβλημα ο κ. Τζέλλας επισήμανε και το παράβολο των 175 ευρώ που πρέπει να πληρώσουν όσοι αλλάζουν όνομα ιδιοκτήτη της γεώτρησης, ζητώντας να καταργηθεί ιδιαίτερα για την μεταφορά σε άτομο με πρώτο βαθμό συγγένειας.

Να σημειωθεί ότι αντιπροσωπεία των διαμαρτυρόμενων αγροτών επισκέφθηκε διευθυντικά στελέχη της Επιχείρησης στα οποία κατέθεσε το αίτημα για τις γεωτρήσεις, ώστε αυτό να διαβιβαστεί στην Διοίκηση.
 
 
 
 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook & στο twitter

Σχόλια