ΕΕ κατά ΗΠΑ για τις ισπανικές ελιές

  Η ΕΕ θα εκκινήσει νομικές διαδικασίες στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου (WTO) κατά των φόρων στις ισπανικές ελιές που ε...

 
Η ΕΕ θα εκκινήσει νομικές διαδικασίες στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου (WTO) κατά των φόρων στις ισπανικές ελιές που επέβαλαν οι ΗΠΑ, όπως ανακοίνωσε η επίτροπος Εμπορίου, Σεσίλια Μάλμστρομ.

«Οι φόροι που επιβλήθηκαν από τις ΗΠΑ στις ώριμες ελιές από την Ισπανία είναι αδικαιολόγητες, αβάσιμες και ενάντια στους κανόνες του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου. Αύριο, θα θέσουμε το ζήτημα στο σύστημα επίλυσης διαφορών του ΠΟΕ, ζητώντας διαβουλεύσεις με τις ΗΠΑ» ανέφερε η Επίτροπος στο Twitter.

Πρόσθεσε ότι η Κομισιόν έχει ήδη συζητήσει το ζήτημα με την αμερικανική πλευρά πολλές φορές.

«Από την πλευρά της Κομισιόν, έχουμε ήδη θέσει το ζήτημα στους Αμερικανούς ομολόγους μας. Μαζί με τις ισπανικές αρχές θα συνεχίσουμε έντονα να υπερασπιζόμαστε τα συμφέροντα των Ευρωπαίων παραγωγών» δήλωσε.

Το 2017 οι ΗΠΑ εισήγαγαν ελιές αξίας άνω των 67 εκατομμυρίων δολαρίων. Το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ θεώρησε ότι οι ελιές πωλούνταν πολύ φθηνά και προχώρησε σε σημαντικές αυξήσεις στους δασμούς αντι-ντάμπιγκ.
 
 
euractiv.gr
 
Aν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
 
 

Σχόλια