Ασχημη η φετινή χρονιά για μελισσοκόμους

Άσχημη χαρακτηρίζεται η φετινή χρονιά από τους Θεσσαλούς μελισσοκόμους, στην εκπνοή της περιόδου, με τις τελευταίες ελπίδες για «να σωθε...


Άσχημη χαρακτηρίζεται η φετινή χρονιά από τους Θεσσαλούς μελισσοκόμους, στην εκπνοή της περιόδου, με τις τελευταίες ελπίδες για «να σωθεί η χρονιά και να βγούνε τα έξοδα» να εστιάζονται στο δεύτερο «βάρεμα» του πεύκου.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Μελισσοκομικού Συλλόγου Λάρισας Κώστα Καλαπούτη «φέτος ο καιρός μας δημιούργησε πολλά προβλήματα, τόσο στα μέλια του δάσους (έλατο), όσο και στο πεύκο (ανθόμελο). Ο κάμπος φέτος ήταν φτωχός σε γύρη (βαμβάκια, καλαμιές, ηλίανθος) και αναγκαστήκαμε να πάρουμε τα ...βουνά. Όσον αφορά στη συλλογή μελιού από τον πεύκο, οι Θεσσαλοί κατευθυνόμαστε στην Εύβοια, η οποία βολεύει περισσότερο σε σχέση με τη Χαλκιδική ή τη Θάσο.

Αλλά κι αυτή η περιοχή πόσο μέλι να προσφέρει...». Επιπροσθέτως ο κ. Καλαπούτης υπενθυμίζει και τα χρόνια προβλήματα του κλάδου (σαν να μην φτάνουν τα τερτίπια του καιρού), που σχετίζονται με τους ψεκασμούς των αγροτών, οι οποίοι γίνονται σε ακατάλληλες ώρες και καταστρέφουν τα μελισσοσμήνη και στις κλοπές αυτών, οι οποίες συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό.
 
 
 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter

Σχόλια