Το ακτινίδιο Πυργετού και στην Κορέα

«Ετοιμάζεται» για Κορέα το ακτινίδιο Πυργετού .Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η επίσκεψη Κορεατών επενδυτών που πραγματοποιήθηκε την ...«Ετοιμάζεται» για Κορέα το ακτινίδιο Πυργετού .Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η επίσκεψη Κορεατών επενδυτών που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στις εγκαταστάσεις του Αγροτικού Συνεταιρισμού Πυργετού, προκειμένου να διαπιστώσουν τον τρόπο και τις συνθήκες καλλιέργειας του γνωστού ακτινιδίου. 
 
Εξέλιξη που οφείλεται στην παρουσία -δράση της Περιφέρειας Θεσσαλίας στις διεθνείς εκθέσεις, όπου γίνονται οι κατάλληλες επαφές. 
 
Με συντονισμένες ενέργειες του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού έκλεισε η επίσκεψη των Κορεατών, ενώ ήδη οι αρμόδιες υπηρεσίες της ΔΑΟΚ έχουν δώσει τις σχετικές οδηγίες στους καλλιεργητές -μέλη του Αγροτικού Συνεταιρισμού Πυργετού για τις καλλιεργητικές πρακτικές που απαιτούνται και τις συνθήκες που κυριαρχούν στους Φυτοϋγειονομικούς ελέγχους της Κορέας, προκειμένου να κλειστούν οι πολυπόθητες συμφωνίες εξαγωγής του ακτινιδίου. 
 
Να σημειωθεί ότι στην Κίνα, οκτώ στις δέκα εισαγωγές ακτινιδίου αφορούν στη χώρα μας, εκ των οποίων το 70% στην περιοχή του Πυργετού.
 

Από τον Γιώργο Ρούστα
 roustas@eleftheria.gr

eleftheria.gr
 
 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter

Σχόλια