Β.Τσιομπανίδης :ΝΑΙ μένουμε σπίτι! Έχουμε όμως ως χώρα διατροφική αυτάρκεια για να το εφαρμόσουμε ;

Ο πρόεδρος του ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΑΚΚΕΛ κύριος Βάκης Τσιομπανίδης εκφράζει έντονα τον προβληματισμό του αν μετά τ...Ο πρόεδρος του ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΑΚΚΕΛ κύριος Βάκης Τσιομπανίδης εκφράζει έντονα τον προβληματισμό του αν μετά τα μέτρα για τον Κορωνοϊό και την πρόθεση της κυβέρνησης να κρατήσει τον Ελληνικό λαό στα σπίτια του, εάν έχουμε ως χώρα την διατροφική αυτάρκεια να στηρίξουμε ως χώρα ένα τέτοιο εγχείρημα. 
 
Ο ίδιος μας λέει πως η διατροφική αυτάρκεια της χώρας με ευθύνη των κυβερνήσεων ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ έπεσε από 110% το 1981 κάτω από 30% σήμερα. Προβλέπει μάλιστα κρίση τροφίμων σε λίγες μέρες στην Ελληνική αγορά. 

Ολόκληρη η τοποθέτηση του προέδρου του ΑΚΚΕΛ στην προσωπική του σελίδα στο Facebook :
 
"Αυτό που με ανησυχεί περισσότερο από τον Κορωνοϊό είναι πως η χώρα μας εν αντιθέσει με την Κίνα και την Ιταλία διατροφικά δεν έχει την δυνατότητα να στηρίξει έναν γενικό κατ' οίκον περιορισμό. 

Στην χώρα μας το ποσοστό διατροφικής αυτάρκειας σήμερα είναι κάτω από 30% το υπόλοιπο 70% και ειδικά μετά τα προδοτικά χρόνια των Μνημονίων και της παγκοσμιοποιημένης οικονομίας που διέλυσαν την εγχώρια παραγωγή προς όφελος πάντοτε των δανειστών και των πατρόνων της πολιτικής μας ηγεσίας. 

Το πρόβλημα αρχίζει να γίνεται όλο και ποιο σοβαρό όταν λόγω της πρόληψης της μετάδοσης του ιού όλες οι χώρες σταματάνε τις εισαγωγές και τις εξαγωγές τους για να μη μεταφέρετε και ο ιός στις χώρες τους. 
 
Πρώτη ημέρα περιορισμού στην Ελλάδα και βλέπουμε πως ιδη άρχισε να φαίνεται η έλλειψη πρώτων ειδών στα σούπερ μάρκετ. Δεν θέλω να φανταστώ τι θα συμβεί μετά από 1-2-3-4 εβδομάδες. Όσο θα κλείνουν τα σύνορα γύρω μας τόσο το πρόβλημα θα αυξάνεται και οι ελλείψεις θα γίνονται κάθε μέρα μεγαλύτερες. 
 
Η Ελλάδα πριν την είσοδο μας στην ΕΟΚ είχε πάνω από 100% διατροφική αυτάρκεια την οποία οι κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και λιγότερο ο ΣΥΡΙΖΑ διέλυσαν με επιταγές των δανειστών αλλά και στα πλαίσια της παγκοσμιοποιημένης οικονομίας που προωθεί το σύστημα Σόρος, μην ξεχνάτε πως ο πρωθυπουργός μας και η οικογένεια του είναι μέλη του κύριου εκφραστή αυτής της σκέψης, της λέσχης Μπιλντεμπεργκ. 

Ίσως λοιπόν ο ιός και η ταλαιπωρία που θα περάσουμε ως χώρα και ως Έλληνες θα πρέπει να μας δώσει τροφή προς σκέψη γιατί από τροφή προς βρώση θα πούμε το ψωμί ψωμάκι και αμέσως μετά την κρίση να πέσουμε με τα μούτρα στην εγχώρια παραγωγή ώστε να διασφαλίσουμε διατροφική αυτάρκεια. 
 
Φυσικά για να γίνει αυτό θα πρέπει να αποτινάξουμε τους υπαλλήλους ξένων συμφερόντων που μας επιβάλουν κάθε φορά ως Ελληνική κυβέρνηση. Πρέπει έστω αυτή την ύστατη στιγμή να στραφούμε στην εθνική παραγωγή, στα made in και στην διασφάλιση της διατροφής των Ελλήνων". 
 
 
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter

Σχόλια