ΠΕΔ Θεσσαλίας: Δορυφορικό σύστημα δασοπροστασίας προϋπολογισμού 8,8 εκ.ευρώ

Στο πλαίσιο της πρόσκλησης του προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020, η ΠΕΔ Θεσσαλίας, θα προχωρήσει στην υλοποίηση του έ...Στο πλαίσιο της πρόσκλησης του προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020, η ΠΕΔ Θεσσαλίας, θα προχωρήσει στην υλοποίηση του έργου με τίτλο «Δορυφορικό σύστημα προστασίας και εποπτείας των δασών της Θεσσαλίας» προϋπολογισμού 8.800.000 ευρώ διάρκειας 36 μηνών.

Αυτό αποφασίστηκε στο πλαίσιο τηλεδιάσκεψης του Δ.Σ. της ΠΕΔ και κύριος στόχος του έργου είναι η δημιουργία και η λειτουργία ενός δορυφορικού συστήματος, το οποίο θα εποπτεύει την υγεία των δασών της Θεσσαλίας (φυτοπροστασίας) και θα έχει τη δυνατότητα αποτίμησης των ζημιών που προκλήθηκαν μετά από κάποια φυσική καταστροφή (πυρκαγιά ή πλημμύρα).

Συγχρόνως θα μπορεί να ελέγχει μια δασική έκταση και να προτείνει συγκεκριμένα μέτρα και λύσεις πυροπροστασίας, όπως χάραξη ζωνών πυρασφάλειας κλπ.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΕΔ Θαν. Νασιακόπουλο: 

«Το πρόβλημα της αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών, αν και αποτελεί ρυθμιστικό πεδίο της κεντρικής διοίκησης, είναι για την Τοπική Αυτοδιοίκηση επιτακτικό ζήτημα που χρήζει άμεσης λύσης. Μέσα από τον ρόλο της, που είναι σημαντικός και πολυδιάστατος, θα πρέπει να προστατεύει τη ζωή και την περιουσία του τοπικού πληθυσμού της, να προασπίζει τα περιβαλλοντικά αγαθά και την βιώσιμη ανάπτυξη των περιοχών της.
Η σημερινή Τοπική Αυτοδιοίκηση πρέπει να είναι σύγχρονη με ρόλο, όχι μόνο ενεργό, αλλά καινοτόμο και δημιουργικό».
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩΓια άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter

Σχόλια