Θεσσαλία: Προβληματική η καρπόδεση στις κερασιές

Πρόβλημα καρπόδεσης στις κερασιές διαφαίνεται αυτές τις ημέρες στην ευρύτερη περιοχή της Αγιάς, γεγονός που έχει θορυβήσει τους παραγωγο...Πρόβλημα καρπόδεσης στις κερασιές διαφαίνεται αυτές τις ημέρες στην ευρύτερη περιοχή της Αγιάς, γεγονός που έχει θορυβήσει τους παραγωγούς.

Όπως σημείωσε ο αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης Ευάγγελος Κρανιώτης, ειδοποιήθηκε για το θέμα ο ΕΛΓΑ, κλιμάκιο γεωπόνων του οποίου έκανε αυτοψία προχθές σε κτήματα για να διαπιστώσουν ιδίοις όμμασι την έκταση και το μέγεθος του προβλήματος.

Σύμφωνα με τον κ. Κρανιώτη, φαίνεται να υπάρχει σοβαρό ζήτημα, τόσο στις πρώιμες όσο και στις όψιμες ποικιλίες, με τα μηνύματα να έρχονται αποθαρρυντικά μέχρι στιγμής από κτήματα της Αγιάς, της Ανάβρας, του Αετολόφου, της Πρινιάς, αλλά και της παραλιακής ζώνης. Πιθανολογείται πως για όλο αυτό έφταιξε ο παγετός της 17ης Μαρτίου ή οι πρόσφατες χαμηλές θερμοκρασίες.

Εκ του Γραφείου Γεωργικής Ανάπτυξης του Δήμου Αγιάς ζητείται από τον ΕΛΓΑ να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες αναγγελίας ζημιάς και εκτιμήσεων. Φέτος, επισημαίνουν, όπως γενικά είναι η κατάσταση με τα τόσα προβλήματα που έχει επιφέρει η πανδημία, δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για τους παραγωγούς να υποστούν οποιαδήποτε μείωση τους εισοδήματός τους.

Του Νίκου Γουργιώτη
 
 
 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter

Σχόλια