Κτηνοτρόφοι:«Έμειναν στους στάβλους τα ζώα μας»...

«Έμειναν στους στάβλους τα ζώα μας» – Σε απόγνωση βρίσκονται οι κτηνοτρόφοι στην Ορεινή Ολυμπία ΤΕΡΑΣΤΙΑ Η ΖΗΜΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΗ ΚΑΘΟΔΟ ΤΩ...


«Έμειναν στους στάβλους τα ζώα μας» – Σε απόγνωση βρίσκονται οι κτηνοτρόφοι στην Ορεινή Ολυμπία

ΤΕΡΑΣΤΙΑ Η ΖΗΜΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΗ ΚΑΘΟΔΟ ΤΩΝ ΕΤΕΡΟΔΗΜΟΤΗΤΩΝ ΛΟΓΩ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ

Στο χείλος της οικονομικής καταστροφής βρίσκονται οι κτηνοτρόφοι στην Ορεινή Ολυμπία, αφού το εισόδημά τους έχει υποστεί πολύ μεγάλο πλήγμα λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Οι τιμές που πουλάνε τα αμνοερίφια τους είναι εξευτελιστικές, όπως δηλώνουν, ενώ πολλά από τα ζώα τους έχουν μείνει μέσα στους στάβλους και έτσι έχουν σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης.

Φέτος το Πάσχα λόγω της μη καθόδου των ετεροδημοτών στα χωριά, τα ζώα τους δεν μπόρεσαν να πουληθούν και για να μην έρθει η ολοκληρωτική καταστροφή για αυτούς, ζητούν από την Πολιτεία να πάρει τα απαραίτητα μέτρα για τη στήριξή τους, πριν να είναι πολύ αργά.

Αν χαθεί ο πρωτογενής τομέας στην Ηλεία, δεν υπάρχει μέλλον γι’ αυτόν τον τόπο, ιδίως φέτος που θα έχουμε και μεγάλες απώλειες από τον τουρισμό.

Για το τεράστιο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η κτηνοτροφία στην Ορεινή Ολυμπία, αλλά και σε όλον τον νομό, μίλησαν ο κ. Βασίλης Αρβανίτης αντιδήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας, ο κ. Λύσανδρος Παναγόπουλος αντιδήμαρχος Δημοτικής Ενότητας Λασιώνος δήμου Αρχαίας Ολυμπίας και κτηνοτρόφοι της περιοχής.
 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter

Σχόλια