Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας: «Σημάδια» από τον καύσωνα και σε περιβόλια με εσπεριδοειδή

Οι εκτεταμένες ζημιές από την παρατεταμένη περίοδο με τις υψηλές θερμοκρασίες στα μέσα Μαΐου δεν αφορούν μόνο την ελαιοκαλλιέργεια. Όσο ...Οι εκτεταμένες ζημιές από την παρατεταμένη περίοδο με τις υψηλές θερμοκρασίες στα μέσα Μαΐου δεν αφορούν μόνο την ελαιοκαλλιέργεια. Όσο περνούν οι ημέρες και τα κλιμάκια των γεωπόνων του ΕΛΓΑ σαρώνουν αγροτικές περιοχές φαίνονται και πιο ξεκάθαρα τα «σημάδια» στον πρωτογενή τομέα. Τα μηνύματα και για τα εσπεριδοειδή είναι ανησυχητικά όπως επισημαίνει ο αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Γεωπόνος Τ.Ε. , Θοδωρής Βασιλόπουλος « φαίνεται ότι υπάρχουν ζημιές σε περιβόλια με πορτοκάλια, λόγω του καύσωνα που χτύπησε και την περιοχή μας. Από την ενημέρωση που έχω από την διοίκηση του ΕΛΓΑ συνεχίζεται η καταγραφή ώστε να συνταχθεί σχετική έκθεση με τις ζημιές σε όλες τις καλλιέργειες. Ελπίζουμε αυτή να έχει ολοκληρωθεί μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου για την υποβολή της στα αρμόδια όργανα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης»

Την Δευτέρα στο υπουργείο

Συναντήσεις για τα αγροτικά ζητήματα θα έχει την προσεχή Δευτέρα ο κ Βασιλόπουλος στο υπουργείο Αγροτικής

Ανάπτυξης και τον ΕΛΓΟ Δήμητρα για προγράμματα νέων αγροτών . Εκείνο το οποίο επισημαίνει είναι ότι θα πρέπει θα αλλάξει ο ασφαλιστικός κανονισμός του ΕΛΓΑ : 
 
« Θα μεταφέρω την αγωνία των παραγωγών μας για τον τρόπο που συνεχίζει να λειτουργεί ο Οργανισμός Γεωργικών Ασφαλίσεων. Είναι επιβεβλημένη η αναθεώρηση κανονισμού προκειμένου να αποζημιώνονται μια σειρά από ζημιογόνα αίτια που σήμερα αυτό δεν συμβαίνει. Με τον υφιστάμενο κανονισμό υπάρχει δυστοκία αποζημίωσης και καταφεύγουμε κάθε φορά στα ΠΣΕΑ στα DeMinimis της Ευρωπαικής Επιτροπής προκειμένου οι αγρότες μας να στηριχτούν για να μπορέσουν να επιβιώσουν οι ίδιοι και οι οικογένειές τους . Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί…»
 
 
 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter

Σχόλια