Το ΙΤΕ γίνεται εταίρος μίας μεγάλης κοινότητας για το κλίμα

Στη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή Κοινότητα Γνώσης και Καινοτομίας για το Κλίμα γίνεται εταίρος το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας. Συγκεκριμένα, ...Στη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή Κοινότητα Γνώσης και Καινοτομίας για το Κλίμα γίνεται εταίρος το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας.

Συγκεκριμένα, το ΙΤΕ, συμμεριζόμενο πλήρως την ανάγκη εντατικοποίησης των προσπαθειών για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης και την επίτευξη των στόχων της βιώσιμης ανάπτυξης, έγινε μέλος και εταίρος στην ευρωπαϊκή Κοινότητα Γνώσης και Καινοτομίας για το Κλίμα -EIT Climate KIC-, η οποία χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Καινοτομίας και Τεχνολογίας (ΕΙΤ).

Το Δίκτυο ΠΡΑΞΗ και η Έδρα UNESCO on Futures Research ανέλαβαν εκ μέρους του ΙΤΕ το συντονισμό της όλης προσπάθειας. Στόχος της EIT Climate KIC είναι η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής μέσω της καινοτομίας.

Η EIT Climate KIC είναι η ευρωπαϊκή κοινότητα γνώσης και καινοτομίας, το έργο της οποίας αποσκοπεί στην εδραίωση εύπορων, συνεκτικών και κλιματικά ανθεκτικών κοινωνιών βασιζόμενων στην κυκλική οικονομία καθώς και την οικονομία μηδενικών εκπομπών άνθρακα.
 
 
 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter

Σχόλια