Την τροποποίηση του κανονισμού αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ, για τους ελαιοπαραγωγούς ζητά ο Δήμαρχος Πλατανιά

Το θέμα της τροποποίησης του κανονισμού των αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ για τους ελαιοπαραγωγούς, ζητά εκ νέου με επιστολή του στον Υπουργό Αγ...Το θέμα της τροποποίησης του κανονισμού των αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ για τους ελαιοπαραγωγούς, ζητά εκ νέου με επιστολή του στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκη Βορίδη, ο δήμαρχος Πλατανιά, Γιάννης Μαλανδράκης.Συγκεκριμένα ο Δήμαρχος στην επιστολή του αναφέρει μεταξύ των άλλων: «Όπως επανειλημμένα έχει λεχθεί, πρέπει να γίνει τροποποίηση του κανονισμού αποζημίωσης του ΕΛΓΑ, για τους παραγωγούς μας και ιδιαίτερα τους ελαιοπαραγωγούς. Ο μέχρι σήμερα ισχύοντας κανονισμός δεν επιτρέπει την αποζημίωση, όταν υποστεί καταστροφή η ανθοφορία πριν την καρπόδεση στους ελαιώνες. 
 
Επίσης για τον προσδιορισμό του φαινομένου του καύσωνα, λαμβάνονται υπόψη οι θερμοκρασίες μόνο άνω των 40 βαθμών Κελσίου, χωρίς να λαμβάνονται υπόψη οι ισχυροί νότιοι άνεμοι, οι οποίοι αποφέρουν τα ίδια ή και περισσότερα καταστροφικά αποτελέσματα, σε χαμηλότερες θερμοκρασίες. Αξιοσημείωτο είναι ότι για την ανθοφορία, προβλέπεται αποζημίωση, όταν η καταστροφή του ανθού προκαλείται από τον παγετό!! 
 
Επίσης πρέπει να υπάρξει τροποποίηση του Κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να καλύπτει όλες τις ζημιές από καιρικά αίτια, οι οποίες δεν μπορούν να προβλεφθούν ή αποτραπούν από τους παραγωγούς”.

Τελειώνοντας ο Κος Μαλανδράκης ζητάει όπως άμεσα, επιληφθεί ο Υπουργός για την τροποποίηση του κανονισμού αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ, “ώστε να μην υφίσταται το αίσθημα της αδικίας που βιώνουν οι ελαιοπαραγωγοί μας, καθώς ενώ είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους απέναντι στον ΕΛΓΑ, δεν λαμβάνουν τις αντίστοιχες αποζημιώσεις”.

Η επιστολή απευθύνεται επίσης στον αντιπεριφερειάρχη Πρωτογενή Τομέα Κρήτης, Μανώλη Χνάρη και κοινοποιήθηκε στους Βουλευτές Νομού, στον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων και στον ΣΕΔΗΚ.
 
 
 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ 
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter

Σχόλια