Στη Βουλή η λειτουργία ΟΠΣΠΑ για έκδοση αδειών υπαίθριου εμπορίου & λαϊκές αγορές

Στον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνη Γεωργιάδη παρενέβη ο Βουλευτής Ν.Δ. Ν. Καρδίτσας κ. Γιώργος Κωτσός για τη λειτουργία ΟΠΣΠ...


Στον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνη Γεωργιάδη παρενέβη ο Βουλευτής Ν.Δ. Ν. Καρδίτσας κ. Γιώργος Κωτσός για τη λειτουργία ΟΠΣΠΑ για έκδοση αδειών υπαίθριου εμπορίου και τις λαϊκές αγορές.

 
Ειδικότερα, στη σχετική Αναφορά που κατέθεσε στη Βουλή ο κ. Κωτσός επισημαίνει τα παρακάτω:
“Το τελευταίο διάστημα γίνομαι αποδέκτης προβληματισμών και παραπόνων για ένα σημαντικό θέμα που αφορά επαγγελματίες πωλητές υπαίθριου εμπορίου οποιασδήποτε μορφής (λαϊκές αγορές, στάσιμο εμπόριο, πλανόδιο εμπόριο).

Σύμφωνα με το Νόμο 4497/2017 στο άρθρο 59 στην παράγραφο 4 όπως αυτό τροποποιήθηκε με το Νόμο 4512/2018 στο άρθρο 121 στην παράγραφο 2 η έκδοση νέων επαγγελματικών αδειών υπαίθριου εμπορίου οποιασδήποτε μορφής, καθώς και η δημιουργία νέων λαϊκών αγορών, επιτρέπονται μόνο μετά την πλήρη λειτουργία του ΟΠΣΠΑ που ανακοινώνεται από το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης μέσω εγκύκλιας οδηγίας.

Ωστόσο, μέχρι σήμερα δεν έχει εκδοθεί η σχετική εγκύκλια οδηγία με αποτέλεσμα οι προαναφερόμενοι επαγγελματίες να βρίσκονται ουσιαστικά σε ένα μεταβατικό κενό και να πλήττονται οικονομικά σε πολύ μεγάλο βαθμό λόγω και της πανδημίας του COVID – 19. Απευθύνω έκκληση κ. Υπουργέ να εξετάσετε άμεσα το πρόβλημα για να βρεθεί γρήγορα η καλύτερη δυνατή λύση που αφορά πολλούς επαγγελματίες συμπολίτες μας».
 
 
 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ 
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter

Σχόλια