Φόλες στο Κέντρο Αναπαραγωγής Ελληνικού Ποιμενικού του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ στο Σκλήθρο Φλώρινας

Επίθεση με φόλες δέχτηκε από άγνωστους, πριν από λίγες ημέρες, το Κέντρο Αναπαραγωγής Ελληνικού Ποιμενικού του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ, με αποτέλεσμα ...


Επίθεση με φόλες δέχτηκε από άγνωστους, πριν από λίγες ημέρες, το Κέντρο Αναπαραγωγής Ελληνικού Ποιμενικού του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ, με αποτέλεσμα ένας από τους γεννήτορες του προγράμματος να δηλητηριαστεί.

Όλα ξεκίνησαν όταν η Φιέστα, ένα νεαρό σκυλί μόλις δύο ετών, δυναμικό, με πολύ καλό χαρακτήρα και υγιέστατη, «κατά τον πρωινό περίπατό της έφαγε δηλητηριασμένο με φυτοφάρμακο δόλωμα που βρισκόταν έξω από τις εγκαταστάσεις του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ. Από τους υπεύθυνους της οργάνωσης έγιναν όλες οι απαραίτητες κτηνιατρικές ενέργειες για να σωθεί, ωστόσο, μέχρι και σήμερα η Φιέστα βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση και δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή». 

Η εγκληματική αυτή ενέργεια, όπως αναφέρει ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ, στόχευε και τα υπόλοιπα σκυλιά του προγράμματος, αφού την επόμενη μέρα δίπλα ακριβώς από τις εγκαταστάσεις του κέντρου δηλητηριάστηκαν και τρία σκυλιά διερχόμενου βοσκού, ενώ νεκρό βρέθηκε και ένα κουνάβι. Συνολικά τα δολώματα ήταν τουλάχιστον επτά. 

Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ έχει προβεί σε όλες τις απαραίτητες νομικές ενέργειες έχοντας καταθέσει μήνυση, και η υπόθεση έχει πλέον περάσει στις Αρχές. Εδώ και χρόνια οι υπεύθυνοι της οργάνωσης επισημαίνουν τη σοβαρότητα του προβλήματος της χρήσης δηλητηριασμένων δολωμάτων και καταδικάζουν απερίφραστα την εν λόγω πρακτική που αποτελεί απειλή για οικόσιτα και άγρια ζώα, αλλά και για ανθρώπους της ευρύτερης περιοχής. 

«Το πρόγραμμα Αναπαραγωγής και Επαναδιάδοσης Ελληνικού Ποιμενικού του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ για περισσότερα από 20 χρόνια στηρίζει την ελληνική κτηνοτροφία και μελισσοκομία, έχοντας παραχωρήσει δωρεάν 1.500 σκυλιά σε πολλές περιοχές της Ελλάδας.»
 
 
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ 
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
 

Σχόλια