Το πρώτο προϊόν ΠΟΠ της Θράκης το ελαιόλαδο Μάκρης

Στις 10 Αυγούστου θα εγγραφεί στους επίσημους καταλόγους το Ελαιόλαδο Μάκρης ως ΠΟΠ προϊόν. Πρόκειται για την ολοκλήρωση μιας διαδικασία...


Στις 10 Αυγούστου θα εγγραφεί στους επίσημους καταλόγους το Ελαιόλαδο Μάκρης ως ΠΟΠ προϊόν. Πρόκειται για την ολοκλήρωση μιας διαδικασίας τριών ετών, η οποία απαιτούσε για τρία χρόνια αναλύσεις και ελέγχους των ποιοτικών χαρακτηριστικών και της οξύτητας του ελαιολάδου, που το καθιστούν ιδιαίτερης αξίας για ΠΟΠ προϊόν.

Αυτό θα κάνει γνωστή την περιοχή σε όλο τον κόσμο, οι ελαιοκαλλιεργητές θα πρέπει να τηρούν τις προϋποθέσεις και να προσδοκούν σε καλύτερες τιμές. Είναι στην σφαίρα ευθύνης των Εστιατόρων να ενσωματώσουν το προϊόν στους καταλόγους τους.

Ακολουθουν και άλλα προϊόντα για ΠΟΠ, όπως το Πεπόνι Τυχερού, Χρυσή Κεφαλή, Ο θρακιώτικος τραχανάς. Ερωτηματικά προκύπτουν για το σκόρδο της Βύσσας.

Πάνω από 3.500 χιλιάδες στρέμματα τα ΑΦΦ στην Θράκη

Σε ότι αφορά το Αρωματικά και Φαρμακευτικά Φυτά, φέτος η χρονιά έχει πάει καλά σε ποιότητα και ποσότητα και προσδοκούν οι καλλιεργητές καλές τιμές. Οι αγορές, όπως Αυστραλία, Ινδία, Αμερική, Ιαπωνία, είναι ανοικτές να υποδεχθούν την ποιοτική Ελληνική Λεβάντα, η οποία θα πρέπει να αναδειχθεί και να …υπερκεράσει την Βουλγάρικη που στερείται ποιότητας, αλλά και τους «μεσάζοντες» Γάλλους που κυριαρχούν στο εμπόριο της Λεβάντας.
 
ert.gr


Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ 
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter

Σχόλια