«Φωνή βοώντος εν τη ερήμω»

Παρέμβαση, μέσω της «Ε», κάνει σήμερα ο πρ. δήμαρχος Τεμπών κ. Κώστας Κολλάτος αναφορικά με το θέμα της αποζημίωσης των αμυγδαλοπαραγωγώ...


Παρέμβαση, μέσω της «Ε», κάνει σήμερα ο πρ. δήμαρχος Τεμπών κ. Κώστας Κολλάτος αναφορικά με το θέμα της αποζημίωσης των αμυγδαλοπαραγωγών του Δήμου Τεμπών.

Ο κ. Κολλάτος και μετά από επισκέψεις που έκανε χθες σε περιβόλια, με συνεργάτες αλλά και συνομιλώντας με τους ίδιους τους παραγωγούς, ένιωσε τις κραυγές αγωνίας των αμυγδαλοκαλλιεργητών σημειώνοντας ότι «οι μόνοι που δεν συγκινούνται είναι οι αρμόδιοι του ΥΠΑΑΤ».
 
 
 
Επίσης ο πρ. δήμαρχος Τεμπών κ. Κώστας Κολλάτος ασκεί κριτική και στη σημερινή Δημοτική Αρχή Τεμπών σημειώνοντας:

«Ο εμπαιγμός της πολιτικής ηγεσίας, προς τους παραγωγούς καθώς και οι «κούφιες» υποσχέσεις των ιθυνόντων είναι πλέον εμφανείς.

Στην ίδια γραμμή πλεύσης ο κ. δήμαρχος και η Δημοτική Αρχή του Δήμου Τεμπών.
Δυστυχώς κύριοι, επιδείξατε μια ακατανόητη ολιγωρία για το ζήτημα της αποζημίωσης των αμυγδαλοπαραγωγών και επιτρέψατε με ανύπαρκτους χειρισμούς σας, τα «κονδύλια» του ΥΠΑΑΤ να βαδίσουν σ’ άλλες πολιτείες.

Παρότι ολοκληρώθηκε η διαδικασία αποζημίωσης μέσω ΠΣΕΑ της ακαρπίας των αμυγδάλων του 2017, παρότι υπήρχαν δηλώσεις και δεσμεύσεις των αρμοδίων για πραγματοποίηση πληρωμών, κανείς δεν είδε το χρώμα του χρήματος.
Παραπέμπονται για πληρωμή σύμφωνα με τα λεγόμενα του αρμόδιου υπουργού κ. Βορίδη, για το 2021 και βλέπουμε....

Για το μεγάλο πρόβλημα της μειωμένης παραγωγής αμυγδάλων κατά το 2019 στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Τεμπών, που με βάση τα απολογιστικά στοιχεία της αρμόδιας επιτροπής ανέρχεται σε ποσοστό μείωσης 80%, η γενναιοδωρία του Υπουργείου εξαντλήθηκε στα 80 ευρώ/στρέμμα.
Πάλι απούσα η δημοτική αρχή, καμία πίεση στο αρμόδιο Υπουργείο, καμία διαμαρτυρία, μόνο λόγια, λόγια, δείχνει να μην μπορεί να διαχειριστεί τις κρίσιμες επιλογές του Δήμου.

Εκκρεμότητες ακόμη υπάρχουν στις αποζημιώσεις ελαιόδεντρων λόγω παγετού το 2017, οι οποίες και αυτές έχουν παραπεμφθεί στις «καλένδες».

Επειδή λοιπόν οι παραγωγοί έχουν πληγεί βάναυσα τα τελευταία χρόνια και επειδή πρέπει να στηρίζεται ο πρωτογενής τομέας με έργα και όχι λόγια, οφείλει τάχιστα η κυβέρνηση να διορθώσει τα λάθη της, ιδιαίτερα στην πολιτική των χορηγήσεων και να επιλύσει το μείζον θέμα των αμυγδαλοπαραγωγών, το οποίο πρωτίστως είναι θέμα επιβίωσης των ιδίων και των οικογενειών τους.
Κάνουμε για πολλοστή φορά έκκληση σ’ όλους τους βουλευτές, τον κ. περιφερειάρχη, τους υπηρεσιακούς παράγοντες να σταθούν αρωγοί στα δίκαια αιτήματα των αμυγδαλοπαραγωγών.

Και ο κ. Κολλάτος καταλήγει: «Προτρέπουμε τη Δημοτική Αρχή Τεμπών να αναστείλει τη διαρκή απραγία της και να επιδείξει μεγαλύτερη κινητικότητα, ασκώντας πίεση προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για επίσπευση των ενισχύσεων και αποκατάσταση της εμφανούς αδικίας.

Σε ό,τι αφορά την παράταξή μας «Συνεργασία για Πορεία Ανάπτυξης», δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι βρισκόμαστε δίπλα σε κάθε παραγωγικό φορέα του Δήμου μας, προασπίζοντας τα συμφέροντα και τα δίκαια αιτήματά τους.
 
 
 
 
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ 
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
 
 

Σχόλια