Γύρισαν πίσω στην Αλβανία δύο λεωφορεία με 50 εργάτες γης – Κάποιοι επέδειξαν μοριακά τεστ με τον ψευδή χαρακτηρισμό «αρνητικ

Τα rapid test που διεξάγει ο ΕΟΔΥ στο συνοριακό σταθμό με την Αλβανία στην Κακκαβιά – είναι ο μοναδικός που λειτουργεί – έχουν εντοπίσει εργ...


Τα rapid test που διεξάγει ο ΕΟΔΥ στο συνοριακό σταθμό με την Αλβανία στην Κακκαβιά – είναι ο μοναδικός που λειτουργεί – έχουν εντοπίσει εργάτες γης ή άλλους Αλβανούς πολίτες που επιχειρούν να περάσουν στη χώρα με τον ψευδή χαρακτηρισμό «αρνητικό» στο απαιτούμενο μοριακό τεστ με το οποίο είναι εφοδιασμένοι.

Δύο αλβανικά λεωφορεία, με περίπου 50 εργάτες γης, γύρισαν πίσω στην Αλβανία, καθώς το rapid test έδειξε θετικούς κάποιους από τους επιβαίνοντες σε αυτά, αν και τα τεστ που επέδειξαν ήταν αρνητικά. Όσοι Αλβανοί δηλώνουν εργάτες γης, έχουν προορισμό διάφορες περιοχές της Ελλάδας, από την Πέλλα μέχρι το Αγρίνιο, τη Σπάρτη ή τη Σητεία.

Μέχρι και τις 20 Νοεμβρίου στην Κακκαβιά ο ΕΟΔΥ έκανε μοριακό τεστ σε όσους εισέρχονταν στην Ελλάδα. Όμως, δεν υπήρχε η άμεση δυνατότητα να εξεταστεί εάν στα έγγραφα των Αλβανών το αποτέλεσμα «αρνητικό» ήταν αληθές. Να σημειωθεί πως τα τεστ που εφοδιάζονται οι Αλβανοί είναι από πιστοποιημένα εργαστήρια, φέρουν γραμμωτό κώδικα, οπότε εξετάζεται η γνησιότητά τους, όμως υπάρχει η αμφισβήτηση στο αναγραφόμενο αποτέλεσμα. Επίσης, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, κανένας δε γνωρίζει εάν όσοι εισέρχονται στη χώρα τηρούν την 7ημερη καραντίνα, σύμφωνα με το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ.

tharrosnews.gr

  Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter

 

Σχόλια