Παρέμβαση ΣΥΡΙΖΑ για τις μετακινήσεις των αγροτών

Ρύθμιση για το φλέγον ζήτημα μεταφοράς μελών μιας οικογένειας με αυτοκίνητο ιδιωτικής χρήσης, όταν πρόκειται για εργασίες στον πρωτογενή τομ...


Ρύθμιση για το φλέγον ζήτημα μεταφοράς μελών μιας οικογένειας με αυτοκίνητο ιδιωτικής χρήσης, όταν πρόκειται για εργασίες στον πρωτογενή τομέα, ζητούν με παρέμβασή τους 48 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με πρωτοβουλία του βουλευτή Σωκράτη Βαρδάκη.

«Πολλές οικογένειες που απασχολούνται κατά κύριο επάγγελμα με τον αγροτικό τομέα, μετακινούνται καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους με οχήματα ιδιωτικής χρήσης. Σε συνδυασμό με το 2ο lockdown, μέλη οικογενειών που δεν εργάζονται, λόγω ανεργίας ή λόγω αναστολής δραστηριότητας των επιχειρήσεων, συμμετέχουν στην ελαιοκομιδή που αφορά την οικογενειακή παραγωγή» αναφέρεται μεταξύ άλλων στην παρέμβαση προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, όπου και προστίθεται:

«Σύμφωνα με την πρόσφατη Κοινή Υπουργική Απόφαση Δ1α/Γ.Π.οικ.: 71342 – ΦΕΚ 4899/Β/6-11-2020, στο Άρθρο 1, στην περίπτωση 19, δεν μπορούν να μετακινηθούν με όχημα Ι.Χ. περισσότερα του ενός (1) ατόμου πλέον του οδηγού. Απαγορεύεται δηλαδή η μετακίνηση μιας οικογένειας που αποτελείται από περισσότερα των 2 μελών, με σκοπό την απασχόληση στις αγροτικές εργασίες.

Ωστόσο, σύμφωνα με την ίδια Κ.Υ.Α., έχει προβλεφθεί -πολύ ορθά- να επιτρέπεται «η μετακίνηση εκπαιδευτικών σε μη αστικές περιοχές», τηρώντας προφανώς όλα τα απαραίτητα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Ο πληθυσμός των αγροτικών περιοχών στη χώρα μας είναι σημαντικά υψηλός και ιδιαίτερα αυτή την περίοδο που η Κρήτη βρίσκεται στο ζενίθ της ελαιοκομικής της περιόδου.

Οι βουλευτές ζητούν από τον υπουργό την εξαίρεση από το μέτρο, πέραν της μετακίνησης των εκπαιδευτικών που ίσχυε όσο τα σχολεία ήταν σε λειτουργία και για τις περιπτώσεις οι οποίες αφορούν εποχικές αγροτικές εργασίες, τονίζοντας ότι οι παραγωγοί του πρωτογενούς τομέα δέχονται συνεχώς οικονομικά πλήγματα τη φετινή χρονιά και είναι αδιανόητο να επιβαρυνθούν με επιπλέον έξοδα μεταφοράς μελών της ίδιας της οικογένειάς τους».

 ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΑΤΡΙΣ

  Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter

 

Σχόλια