Μεσσηνία: Διαμαρτυρία αγροτών για ελλιπή υγειονομικά μέτρα & αποζημιώσεις

Οι αγρότες έχουν να αντιμετωπίσουν πέρα από τη μάχη της επιβίωσης και τις υπόλοιπες δυσκολίες που προκύπτουν λόγω της πανδημίας και των ελλι...


Οι αγρότες έχουν να αντιμετωπίσουν πέρα από τη μάχη της επιβίωσης και τις υπόλοιπες δυσκολίες που προκύπτουν λόγω της πανδημίας και των ελλιπών μέτρων της κυβέρνησης στην ύπαιθρο, τονίζει σε ανακοίνωσή του ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Μεσσήνης.

Προσθέτει ότι «φτάνει ο καιρός της συγκομιδής στην ελιά, εργάτες γης δεν υπάρχουν, και η κυβέρνηση ζητά να πληρώσουν οι παραγωγοί χαράτσι, όπως λένε, ώστε να κάνουν πρόσκληση σε συγκεκριμένα άτομα που θέλουν να απασχολήσουν και να είναι και υπεύθυνοι για το αν είναι υγιείς.» Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι απαιτείται «να έρθουν τα απαραίτητα εργατικά χέρια τώρα με ευθύνη του κράτους, για την μεταφορά τους, τον τόπο διαμονής και τα υγειονομικά πρωτόκολλα που πρέπει να τηρούνται.»

Σε άλλη ανακοίνωσή του ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Μεσσήνης αναφέρει ότι «μετά από 8 μήνες σε συνθήκες πανδημίας οι μικρομεσαίοι αγρότες παραμένουν αβοήθητοι, καθώς είναι η περίοδος που οι πατατοπαραγωγοί ετοιμάζονται να καλλιεργήσουν για την νέα χρονιά. Ήδη ο πατατόσπορος έφτασε στους εμπόρους και τους γεωπόνους και μάλιστα σε πολύ υψηλή τιμή 1,60 το κιλό.


Για να μπει ο σπόρος πρέπει να πληρωθεί, να ετοιμαστούν τα χωράφια, να φυτευτεί, ενώ οι παραγωγοί είναι χρεωμένοι στους εμπόρους, από τις χαμηλές τιμές των προηγούμενων χρόνων, και δεν έχουν την δυνατότητα να προμηθευτούν σπόρο και να ξανακαλλιεργήσουν. Την ίδια στιγμή μένουν απροστάτευτοι από τις αθρόες εισαγωγές και τις ελληνοποιήσεις.»

 

ert.gr

 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter

 

Σχόλια