Στα 5 ευρώ το κιλό η γαλοπούλα -Ικανοποίηση εκτροφέων για την αύξηση της ζήτησης

   Σταθερά στα 5 ευρώ η τιμή της γαλοπούλας και φέτος, καθώς η αγορά στο χριστουγεννιάτικο αυτό ζώο δεν έχει επηρεαστεί από τις συνθήκες του...

  

Σταθερά στα 5 ευρώ η τιμή της γαλοπούλας και φέτος, καθώς η αγορά στο χριστουγεννιάτικο αυτό ζώο δεν έχει επηρεαστεί από τις συνθήκες του κορονοϊού, αλλά η αύξηση των δημητριακών και γενικότερα των ζωοτροφών έχει προβληματίσει τους Θεσσαλούς εκτροφείς.

Όπως είναι γνωστό, τρεις είναι οι μεγάλες μονάδες εκτροφής γαλοπούλας στη Θεσσαλία, επαρχίες Ελασσόνας (Μεγ. Ελευθεροχώρι), Φαρσάλων (Θετίδιο) και Φαρκαδόνας (Τρίκαλα). Ο κ. Θοδ. Μπακλαβάς από το Μεγ. Ελευθεροχώρι, εκτρέφει περίπου 3.000 γαλόπουλα και εκφράζει την ελπίδα «φέτος να κερδίσουμε 10 με 20 λεπτά παραπάνω από πέρυσι, τουλάχιστον στις ποιοτικές γαλοπούλες, ώστε να επιβεβαιωθεί η προσπάθειά μας να εκτρέψουμε σωστά τις γαλοπούλες. 

Οι σφαγές έχουν ήδη ξεκινήσει, παρατηρείται αύξηση των παραγγελιών, ελπίζουμε μέχρι και τα Χριστούγεννα όλα να πάνε κατ’ ευχήν» δηλώνει χαρακτηριστικά ο Ελασσονίτης παραγωγός. 

Το θετικό σύμφωνα με τον κ. Μπακλαβά είναι ότι «χρόνο με τον χρόνο η ζήτηση της γαλοπούλας ανεβαίνει στη θεσσαλική αγορά. Συνήθως για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι επιλέγονταν το χοιρινό. Τελευταία η γαλοπούλα κερδίζει περισσότερους καταναλωτές κι αυτό μας χαροποιεί ιδιαίτερα». 

eleftheria.gr

 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter

 

 

Σχόλια