ΑΑΔΕ:Πρόστιμα σε τροποιητικές φορολογικές δηλώσεις λόγω καθυστερημένων ενισχύσεων από τον ΟΠΕΚΕΠΕ ..

Μεγάλο πρόβλημα έχει δημιουργηθεί με τις τροποποιητικές δηλώσεις εισοδήματος για τις Αγροτικές Επιδοτήσεις που εισπράχθηκαν μεταγενέστε...


Μεγάλο πρόβλημα έχει δημιουργηθεί με τις τροποποιητικές δηλώσεις εισοδήματος για τις Αγροτικές Επιδοτήσεις που εισπράχθηκαν μεταγενέστερα, αλλά σχετίζονται και αφορούν διαφορετικά έτη ενίσχυσης. 

Με βάση την Εγκύκλιο 1116/2015 αντιμετωπίζονται φορολογικά στο έτος που αφορούν, αντίστοιχα και προς αποφυγή του όποιου προβλήματος με την επιβολή πρόστιμου εκπρόθεσμης υποβολής, η Εγκύκλιος 1068/2018 αναφέρει ότι δεν επιβάλλονται πρόστιμα και τόκοι για τις τροποποιητικές δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος που υποβάλλονται από όσους λαμβάνουν αγροτικές επιδοτήσεις, εφόσον οι σχετικές βεβαιώσεις εκδόθηκαν καθυστερημένα.

Δυστυχώς όμως, πληροφορούμαστε ότι ακόμα και για μικροποσά, το σύστημα επιβάλλει πρόστιμα 250 Ευρώ!

Επί του θέματος η αναπληρώτρια τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Κ. Παπανάτσιου, προέβη στην ακόλουθη δήλωση: 

 «Σε μία περίοδο που η παραγωγή έχει σημειώσει κάθετη πτώση, η Κυβέρνηση δεν προβλέπει καμία ενίσχυση για τον αγροτικό κόσμο και αντ’ αυτού εξαντλεί την αυστηρότητά της στο θέμα των δηλώσεων, που οι όποιες καθυστερήσεις (είσπραξης και δήλωσης) δεν βαρύνουν τους πολίτες. Τα λογιστικά γραφεία παράλληλα, έχουν επιφορτιστεί μ’ ένα τεράστιο όγκο δουλειάς εξαιτίας της πολυπλοκότητας των μέτρων «στήριξης» της Κυβέρνησης και ασφυκτιούν για να προλάβουν τις ημερομηνίες.

Για άλλη μία φορά γινόμαστε μάρτυρες της «επιτελικής» διαχείρισης. Πρέπει άμεσα να ρυθμιστεί το ζήτημα με την μη επιβολή προστίμων, όπως αντίστοιχα είχαμε προβλέψει το 2018».

agro24.gr

  Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter

 

Σχόλια