Απόφοιτοι κολεγίων προς επιμελητήρια: Παράνομη η μη εγγραφή μας...

Ανακοίνωση του Συλλόγου Αποφοίτων Ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων και Ελληνικών Κολεγίων κατά των επιμελητηρίων - «Η Ευρωπαϊκή όσο και Ελληνική νομ...
Ανακοίνωση του Συλλόγου Αποφοίτων Ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων και Ελληνικών Κολεγίων κατά των επιμελητηρίων - «Η Ευρωπαϊκή όσο και Ελληνική νομοθεσία είναι σαφής και τα Ελληνικά δικαστήρια πιστοποιούν ότι παρανομείτε με το να μην εγγράφετε αποφοίτους κολεγίων»

Με αιχμηρή ανακοίνωση ο Σύλλογος Αποφοίτων Ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων και Ελληνικών Κολεγίων τοποθετείται για την τροπολογία Κεραμέως που προβλέπει την υποχρεωτική εγγραφή τους στα επαγγελματικά επιμελητήρια της χώρας.

Απευθυνόμενος προς τις αντιδράσεις των επαγγελματικών επιμελητηρίων (μεταξύ αυτών το ΤΕΕ και το Οικονομικό Επιμελητήριο) σημειώνει: «Αντιλαμβανόμαστε την πίεση που αισθάνονται πλέον τα Διοικητικά Συμβούλια των Επιμελητηρίων και των Συλλόγων αλλά αναρωτιόμαστε γιατί τόση ένταση και μένος;».

Μάλιστα, ο σύλλογος σημειώνει πως τα επιμελητήρια της χώρας αρνούνται να εγγράψουν αποφοίτους κολεγίων στα μητρώα τους λόγω «συντεχνιακών λογικών που καταρρίπτονται σε κάθε δικαστήριο».Οι απόφοιτοι κολεγίων προσθέτους πως «τόσο η Ευρωπαϊκή όσο και Ελληνική νομοθεσία είναι σαφής και τα Ελληνικά δικαστήρια πιστοποιούν ότι παρανομείτε με το να μην εγγράφετε αποφοίτους και σας επιβάλουν την εγγραφή τους» και καταλήγουν: «Να σας θυμίσουμε πως ήδη έχετε εγγεγραμμένους πτυχιούχους Ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων μέσω Ελληνικών Κολλεγίων».

Αναλυτικά:

Χαιρόμαστε που έπειτα από την καταγγελία μας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τις απανωτές διαμαρτυρίες μας στο Υπουργείο, η Κα Υπουργός αποφάσισε να ασχοληθεί ξανά με τους αποφοίτους Ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων από προγράμματα δικαιόχρησης μέσω Ελληνικών Κολλεγίων. Όμως, για ακόμη μία φορά γινόμαστε μάρτυρες της προχειρότητας με την οποία το Υπουργείο Παιδείας και ο εκάστοτε Υπουργός και Κυβέρνηση αντιμετωπίζει τους πτυχιούχους αυτούς, κάνοντάς τους μπαλάκι μεταξύ Υπουργείου και Επιμελητηρίων.

Αντιλαμβανόμαστε την πίεση που αισθάνονται πλέον τα Διοικητικά Συμβούλια των Επιμελητηρίων και των Συλλόγων αλλά αναρωτιόμαστε γιατί τόση ένταση και μένος;

Οι χιλιάδες απόφοιτοι, χρόνια τώρα, είναι πλήρως ενταγμένοι στην παραγωγική διαδικασία, χωρίς όμως επαγγελματικά δικαιώματα. Κι αυτό, επειδή κάποια επιμελητήρια που το κράτος τους έχει δώσει την δικαιοδοσία να λειτουργούν και να πιστοποιούν «επιστήμονες», αρνούνται να αναγνωρίσουν επαγγελματικά δικαιώματα σε αποφοίτους, χωρίς να εξετάζουν την αρτιότητα αυτών, παρά μόνο στην βάση συντεχνιακών λογικών αρνούνται να τους εγγράψουν. Λογικές που καταρρίπτονται σε κάθε δικαστήριο.

Κύριοι, τόσο η Ευρωπαϊκή όσο και Ελληνική νομοθεσία είναι σαφής και τα Ελληνικά δικαστήρια πιστοποιούν ότι παρανομείτε με το να μην εγγράφετε αποφοίτους και σας επιβάλουν την εγγραφή τους. Καμία τροπολογία δεν ισοπεδώνει τα πτυχία σας εκτός αν θεωρείτε ότι τα ισοπεδώνει και το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Θυμηθήκατε να εναντιωθείτε με ένα χρόνο καθυστέρηση στον Νόμο 4635/2019.

Κύριοι των Επιμελητηρίων, άλλο πράγμα ψηφίστηκε και για άλλο φωνάζετε. Ενημερώστε σωστά τον κόσμο σας γιατί εκτίθεστε.

Να σας θυμίσουμε πως ήδη έχετε εγγεγραμμένους πτυχιούχους Ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων μέσω Ελληνικών Κολλεγίων.

2005/36/EK & ΠΔ 38/2010

«Μπορείς να τους ξεγελάς όλους για λίγο καιρό, λίγους για όλο τον καιρό, αλλά όχι όλους όλο τον καιρό.»

(Αβραάμ Λίνκολν)

Εδώ είμαστε και θα επανέλθουμε με αναλυτική ανακοίνωση.

alfavita.gr

 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter

Σχόλια