Εγκύκλιος ΟΑΕΔ για άνεργους εργάτες γης – Μεροκάματο χωρίς να χάνουν επιδόματα

Επιτέλους οι περιφερειακές Διευθύνσεις του ΟΑΕΔ ενημερώθηκαν με σχετική εγκύκλιο (ΑΠ 7295 30/11/20) για την εφαρμογή του ν. 4671 της 09.06.2...


Επιτέλους οι περιφερειακές Διευθύνσεις του ΟΑΕΔ ενημερώθηκαν με σχετική εγκύκλιο (ΑΠ 7295 30/11/20) για την εφαρμογή του ν. 4671 της 09.06.2020, που αφορά στην απασχόληση των ανέργων στον πρωτογενή τομέα (μέχρι 70 ημερομίσθια) χωρίς να χάνουν το επίδομα ή την κάρτα ανεργίας τους.


Η αλήθεια είναι ότι υπήρξε πολύ μεγάλη καθυστέρηση ανταπόκρισης του Υπουργείου Εργασίας, σε ένα τόσο σημαντικό θέμα που αφορά την απασχόληση των ανέργων στα χωράφια, για το οποίο χρειάστηκαν, παρά τις παρεμβάσεις από διάφορους φορείς, να περάσουν 5 ολόκληροι μήνες για την εφαρμογή της σχετικής διάταξης του νόμου του Ιουνίου.

Να σημειωθεί ότι το Υπουργείο Εργασίας επανέφερε το θέμα με νέα νομοθετική διάταξη στις 26.11.2020, η οποία βρίσκεται σε διαβούλευση.

Η εξέλιξη αυτή λύνει τα χέρια των ελαιοπαραγωγών που αναζητούν εργάτες γης και των ανέργων που μπορούν να απασχοληθούν στη συγκομιδή, χωρίς να μεταβληθεί το καθεστώς της τακτικής επιδότησης ανεργίας.

Πιο συγκεκριμένα στην εγκύκλιο αναφέρεται ότι άνεργοι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ που πραγματοποίησαν ως και 70 ημερομίσθια ανά δωδεκάμηνο, μπορούν με αίτηση τους προς τον ΟΑΕΔ να βεβαιώνουν συνεχή χρόνο ανεργίας, αφαιρώντας τον παραπάνω χρόνο εργασίας και κάθε χρονικού διαστήματος κατά το οποίο δεν ήταν εγγεγραμμένοι άνεργοι.

Η απασχόληση αυτή από τη στιγμή που πραγματοποιείται σε αγροτικές εργασίες δεν αποτελεί λόγο διακοπής της καταβολής επιδότησης ανεργίας.

 

patrisnews.com

 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter

Σχόλια