Περιφέρεια Θεσσαλίας: 2 εκ. ευρώ για το φράγμα στα Βρυσιά Φαρσάλων

Δημοπρατείται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας το έργο «Κατασκευή φράγματος αναστόμωσης πηγών Βρυσιών Π.Ε. Λάρισας», προϋπολογισμού 2.083.200 ευ...


Δημοπρατείται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας το έργο «Κατασκευή φράγματος αναστόμωσης πηγών Βρυσιών Π.Ε. Λάρισας», προϋπολογισμού 2.083.200 ευρώ.

Πρόκειται για ένα σημαντικό αναπτυξιακό έργο, που συμβάλλει στην προστασία και την αξιοποίηση του υδάτινου δυναμικού της περιοχής των Φαρσάλων, στην αντιμετώπιση του προβλήματος λειψυδρίας και στον εμπλουτισμό του υδροφόρου ορίζοντα.

«Το νερό είναι ζωή. Δημοπρατούμε με 2 εκατομμύρια ευρώ ένα έργο ζωής και παραγωγής. Στηρίζουμε τον πρωτογενή τομέα στην πράξη και ικανοποιούμε ένα πάγιο αίτημα των αγροτών στα Φάρσαλα», δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Στηρίζουμε την παραγωγή, στηρίζουμε θέσεις εργασίας, στηρίζουμε την ζωή στην ύπαιθρο, στηρίζουμε το αγροτικό εισόδημα», προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

Σκοπός του έργου είναι η συγκέντρωση και συγκράτηση του νερού στο χώρο, όπου
αναβλύζουν οι πηγές, ώστε να αυξηθούν τα ενεργά αποθέματα των πηγών και να
παρατείνεται όσο το δυνατόν περισσότερο το χρονικό διάστημα, που η παροχή τους είναι σημαντική και να αποφεύγονται φαινόμενα μηδενικής παροχής τους. Επίσης, με τον εμπλουτισμό του υδροφόρου θα επιτευχθεί επιμήκυνση του χρόνου άρδευσης από τις πηγές των Βρυσιών.

 
 
  Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter

Σχόλια