Μεσσηνία: Παραδίδεται από το ΕΚΠΑ η μελέτη για το «Πολυλίμνιο»

Παραδίδεται μέσα στις επόμενες ημέρες στην Περιφέρεια Πελοποννήσου η μελέτη που εκπονήθηκε από το Τμήμα Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος του Ε...


Παραδίδεται μέσα στις επόμενες ημέρες στην Περιφέρεια Πελοποννήσου η μελέτη που εκπονήθηκε από το Τμήμα Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με αντικείμενο τη μείωση των γεωπεριβαλλοντικών κινδύνων και τη θωράκιση της ασφάλειας για τους επισκέπτες στην περιοχή του Πολυλίμνιου του Δήμου Μεσσήνης στη Μεσσηνία.

«Με την παραλαβή της μελέτης θα κινήσουμε άμεσα τη διαδικασία για την όσο το δυνατό συντομότερη δημοπράτηση του έργου», σημείωσε σε δηλώσεις του ο περιφερειάρχης, Παναγιώτης Νίκας, προσθέτοντας ότι επιδίωξη είναι -σε συνδυασμό με έργα διευκόλυνσης της πρόσβασης στην περιοχή, αλλά και την πρόσληψη προσωπικού για τη φύλαξη και την καθαριότητα του συγκεκριμένου χώρου, από τον Δήμο Μεσσήνης- να καταστεί ασφαλής η επίσκεψη στο Πολυλίμνιο, το οποίο αποτελεί πόλο έλξης χιλιάδων επισκεπτών κάθε χρόνο.

Υπενθυμίζεται πως το Τμήμα Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος του ΕΚΠΑ, στο πλαίσιο προγραμματικής σύμβασης με την Περιφέρεια, προέβη πέρυσι το καλοκαίρι στην αποτύπωση της περιοχής και στη ανάλυση των δεδομένων, προκειμένου να διαπιστωθούν ενδεχόμενοι κίνδυνοι από σεισμικά, γεωλογικά και καιρικά φαινόμενα. Είχε προηγηθεί τον Απρίλιο επίσκεψη και αυτοψία στην περιοχή του προέδρου του τμήματος-καθηγητή Γεωλογίας, Ευθύμιου Λέκκα.

  

ert.gr

 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter

 

Σχόλια