Στους δρόμους οι αγρότες της Καρδίτσας – Κινητοποιήσεις και στη Θεσσαλονίκη

Νέος κύκλος αγροτικών κινητοποιήσεων έχει ξεκινήσει ήδη από την Κυριακή σε χωριά της Καρδίτσας, με τους αγρότες να αφήνουν ανοιχτό το ενδεχό...


Νέος κύκλος αγροτικών κινητοποιήσεων έχει ξεκινήσει ήδη από την Κυριακή σε χωριά της Καρδίτσας, με τους αγρότες να αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο για κινητοποιήσεις και μπλόκα μέχρι και στη Θεσσαλονίκη από τις αρχές του Φεβρουαρίου.


Τα μέλη της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων κάνουν κάλεσμα σε όλους τους ανθρώπους του πρωτογενούς τομέα, του εμπορικού κινήματος και τους αυτοαπασχολούμενους για ευρύ συμμετοχή στις κινητοποιήσεις που θα εξαγγείλουν, με το μέλος της Γραμματείας της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων και πρόεδρο του Αγροτικού Συλλόγου Παλαμά Καρδίτσας, Κώστα Τζέλα, να δηλώνει στο ThessToday.gr ότι «μέχρι την Πέμπτη θα έχουμε βγάλει σε όλο τον νομό της Καρδίτσας τρακτέρ και ίσως πραγματοποιηθεί μηχανοκίνητη πορεία».


Σχετικά με τις κινητοποιήσεις στη Θεσσαλονίκη ο κ. Τζέλας εκτίμησε πως το πρώτο δεκαπενθήμερο του Φεβρουαρίου τρακτέρ θα βρίσκονται στους δρόμους της πόλης, καθώς οι αγρότες της Β. Ελλάδας που είδαν τις σοδειές τους να καταστρέφονται από την επέλαση του «Ιανού», ζητούν άμεσα αποζημιώσεις και μέτρα προκειμένου να στηριχθούν από τις πληγές που άφησε πίσω της η κακοκαιρία.

«Υπάρχει μία συνεννόηση από όλη την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων έτσι ώστε να αντιδράσουμε δυναμικά και από ό,τι γνωρίζω και στη Β. Ελλάδα θα βγουν το πρώτο δεκαπενθήμερο του Φεβρουαρίου τρακτέρ, καθώς οι αγρότες στις Σέρρες ζητούν γρήγορη αποπληρωμή των αποζημιώσεων, αποκατάσταση των ζημιών σε πάγιο κεφάλαιο και εξοπλισμό, τάχιστη αποτύπωση των εκτιμήσεων με τη συνδρομή επιπλέον συνεργείων αν χρειαστεί και αποζημίωση όσων ζημιών δεν καλύπτονται από τις ΚΟΕ με την αποζημιωτική διαδικασία τύπου “Ιανού”», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Τζέλας, ενώ λόγω της καινοφανούς κατάστασης με τον κορωνοϊό και τα μέτρα περιορισμού, υπογράμμισε πως πρόκειται για μία απόφαση «που ακόμα δεν έχει παρθεί».

«Είναι πολύ πιθανόν να βγούνε τρακτέρ και στη Θεσσαλονίκη, ανάλογα και με τη συμμετοχή του κόσμου και με τις διαθέσεις των αγροτών. Έχουν γίνει διαμαρτυρίες και το προηγούμενο διάστημα, τώρα μιλάμε για ακόμη πιο δυναμικές κινητοποιήσεις, ωστόσο σε λίγες ημέρες θα ανακοινώσουμε και επίσημα τις κινήσεις μας», διεμήνυσε το μέλος της Γραμματείας της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων και πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Παλαμά Καρδίτσας. 


Τα βασικά αιτήματα που διεκδικούν οι αγρότες σύμφωνα με τον κ. Τζέλα είναι:


«Αποζημιώσεις για τις ζημιές που υπέστησαν οι αγρότες λόγω του «Ιανού» καθώς υπάρχουν πολλοί που δεν έλαβαν τα χρήματα που τους υποσχέθηκαν
Αντιπλημμυρικά έργα
Οι χαμηλές τιμές των προϊόντων και το κόστος παραγωγής με «αιχμή δόρατος» το πετρέλαιο, διότι δεν υπάρχει αγροτικό
οι απώλειες του αγροτικού εισοδήματος λόγω της πανδημίας, καθώς και για την Υγεία διότι ως αγρότες διεκδικούμε δωρεάν και δημόσια υγεία παντού. Δεν έχουν δυναμώσει ούτε τα κέντρα Υγείας ούτε τα Νοσοκομεία για αντιμετωπιστεί σωστά ο κορωνοϊός».
 

 thesstoday.gr

 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter

 

 

Σχόλια