Ενισχύσεις για σύκα, καρπούζι και θερμοκηπιακά Τριφυλίας

  Ενισχύσεις για σύκα, καρπούζι και θερμοκηπιακά Τριφυλίας προαναγγέλλει ο βουλευτής Περικλής Μαντάς, μετά τη συνάντηση που είχε με τον νέο ...

 
Ενισχύσεις για σύκα, καρπούζι και θερμοκηπιακά Τριφυλίας προαναγγέλλει ο βουλευτής Περικλής Μαντάς, μετά τη συνάντηση που είχε με τον νέο υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννη Οικονόμου.

Ο υφυπουργός ενημέρωσε τον κ. Μαντά και για το Φιλιατρινό Φράγμα, δηλώνοντας ότι οι απαλλοτριώσεις για τα αρδευτικά δίκτυα θα ολοκληρωθούν τον Απρίλιο, ενώ τα τεύχη δημοπράτησης για την κατασκευή του δικτύου αναμένονται τον Οκτώβριο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του πολιτικού γραφείου του κ. Μαντά:

"Θετικές εξελίξεις για την αξιοποίηση του Φιλιατρινού Φράγματος, αλλά και για τη χορήγηση επιπλέον αγροτικών ενισχύσεων λόγω της πανδημίας, έφερε στο φως η συνάντηση του βουλευτή Μεσσηνίας Περικλή Μαντά με τον νέο υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιάννη Οικονόμου και υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου.

Όσον αφορά το Φιλιατρινό Φράγμα, ο κ. Μαντάς είχε την ευκαιρία να ενημερώσει από πρώτο χέρι τον κ. Οικονόμου για τη μεγάλη σημασία και αξία του συγκεκριμένου έργου για τον πρωτογενή τομέα της δυτικής Μεσσηνίας. Όπως σημείωσε ο κ. Μαντάς, η σημαντική αυτή υποδομή παραμένει μέχρι σήμερα ουσιαστικά ανεκμετάλλευτη, κυρίως λόγω μη υλοποίησης των αρδευτικών δικτύων που θα οδηγούν το νερό που συγκεντρώνεται στο φράγμα, στα χωράφια που χρειάζεται να ποτιστούν.

Από την πλευρά του ο κ. Οικονόμου ενημέρωσε τον κ. Μαντά ότι η αξιοποίηση του Φιλιατρινού Φράγματος εντάσσεται στις άμεσες προτεραιότητες του υπουργείου και για τον λόγο αυτό δεσμεύτηκε ότι πολύ σύντομα, μέχρι το τέλος του Απριλίου 2021, θα έχουν ολοκληρωθεί οι απαραίτητες απαλλοτριώσεις που προβλέπονται για την κατασκευή των αρδευτικών δικτύων. Επίσης ο υφυπουργός σημείωσε ότι, σύμφωνα με τις τρέχουσες εκτιμήσεις του υπουργείου, κοντά στο τέλος Οκτωβρίου 2021 παραδίδονται τα τεύχη δημοπράτησης των δικτύων, έτσι ώστε και το έργο αυτό να μπει σε τροχιά τελικής υλοποίησης.

Όσον αφορά τις νέες αγροτικές ενισχύσεις που προγραμματίζει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου ενημέρωσαν τον κ. Μαντά ότι εγκρίθηκε η στήριξη επιπλέον αγροτικών προϊόντων που έχουν πληγεί από την πανδημία του κορονοϊού. Σε αυτά τα προϊόντα εντάσσονται τα σύκα, το καλοκαιρινό καρπούζι, η καλοκαιρινή-φθινοπωρινή πατάτα και διάφορα προϊόντα θερμοκηπιακών καλλιεργειών, όπως αυτά που καλλιεργούνται στα θερμοκήπια της Τριφυλίας. Με τον τρόπο αυτό και σε συνδυασμό με τις ενισχύσεις που ήδη έχουν δοθεί και αφορούν το ελαιόλαδο, την επιτραπέζια ελιά, την ανοιξιάτικη πατάτα και το ανοιξιάτικο καρπούζι, όλα τα βασικά αγροτικά προϊόντα της Μεσσηνίας θα έχουν τύχει κρατικής στήριξης, με στόχο την ανακούφιση από την οικονομική ζημιά που έχει προκαλέσει η αντιμετώπιση της πανδημίας". 


ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Online

 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter

 

Σχόλια