Κ.Καραμανλής: «Μέχρι την Παρασκευή η καταγραφή των ζημιών στις Σέρρες»

Με στόχο την επιτάχυνση των διαδικασιών αποζημίωσης και αποκατάστασης των υποδομών, τηλεδιάσκεψη με τους Δημάρχους των περιοχών που επλήγησα...


Με στόχο την επιτάχυνση των διαδικασιών αποζημίωσης και αποκατάστασης των υποδομών, τηλεδιάσκεψη με τους Δημάρχους των περιοχών που επλήγησαν από την πρόσφατη θεομηνία και τον Αντιπεριφερειάρχη Σερρών, είχε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής. Όσον αφορά στις αποζημιώσεις για αγροτεμάχια, ο κ. Καραμανλής επικοινώνησε κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ, Ανδρέα Λυκουρέντζο, και φέρεται ότι διασφάλισε να δοθούν με τη διαδικασία που είχε χρησιμοποιηθεί στη περίπτωση του φαινομένου «Ιανός». Μάλιστα, ο κ. Λυκουρέντζος επικοινώνησε απευθείας με τους δημάρχους και τους ενημέρωσε ότι την Τετάρτη θα επισκεφτεί κλιμάκιο του ΕΛΓΑ τις πληγέντες περιοχές.


Όσον αφορά στις αποζημιώσεις για κτίρια (κατοικίες ή επιχειρήσεις), οι δήμοι θα πρέπει να εξετάσουν άμεσα το θέμα αποζημίωσης από το Υπουργείο Εσωτερικών. Ο κ. Καραμανλής επικοινώνησε επίσης με το νέο Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών, αρμόδιο για την Αυτοδιοίκηση, Στέλιο Πέτσα, ο οποίος δεσμεύτηκε να ικανοποιήσει άμεσα τα αιτήματα των Δήμων που έχουν πληγεί. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, σχεδόν 1.300 στρέμματα καλλιεργήσιμης έκτασης έχουν πλημμυρίσει, ενώ ζημιές έχουν υποστεί δρόμοι, υποδομές και κτίρια. Η καταγραφή συνεχίζεται από τις υπηρεσίες των Δήμων και της Αντιπεριφέρειας και ο κ. Καραμανλής ζήτησε μέχρι την Παρασκευή να έχει ολοκληρωθεί η καταγραφή των ζημιών, για να προχωρήσει τάχιστα η διαδικασία των αποζημιώσεων.

 

Ενδιαφέρον για το ΚΕΘΙΣ

Αξίζει να σημειωθεί ότι έγινε ιδιαίτερη αναφορά για το Κέντρο Θεραπευτικής Ιππασίας και το εργοστάσιο βιοντίζελ, που έχουν υποστεί μεγάλες ζημίες. Ειδικότερα όσον αφορά στο ΚΕΘΙΣ, το Υπουργείο θα καλύψει τις απαιτούμενες αντιπλημμυρικές εργασίες μέσω του Δήμου, ενώ έγιναν και επαφές με τα Υπουργεία Εσωτερικών και Ανάπτυξης, ώστε να αξιολογηθούν όλες οι δυνατότητες επιχορήγησης των πληγέντων επιχειρήσεων.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Παναγιώτης Σπυρόπουλος, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Σερρών, Σωτήρης Δημητράκης, ο Δήμαρχος Βισαλτίας, Αθανάσιος Μασλαρινός, ο Δήμαρχος Νέας Ζίχνης, Παντελής Μπόζης, και ο Δήμαρχος Εμμανουήλ Παππά, Δημήτρης Νότας.

 ert.gr

 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter

Σχόλια