Διαχείριση φυτοφθόρας (σήψης ριζών) με φασματογράφηση σε καλλιέργειες καρυδιάς

  Η Χιλή είναι ο πέμπτος μεγαλύτερος εξαγωγέας καρυδιών στον κόσμο, με περίπου 30.000 εκτάρια καλλιεργειών καρυδιάς να απλώνονται σε εννέα γ...

 

Η Χιλή είναι ο πέμπτος μεγαλύτερος εξαγωγέας καρυδιών στον κόσμο, με περίπου 30.000 εκτάρια καλλιεργειών καρυδιάς να απλώνονται σε εννέα γεωγραφικές περιοχές της χώρας. Παρά το γεγονός ότι είναι μια παραδοσιακή χιλιανή καλλιέργεια, η αυξημένη παγκόσμια ζήτηση ωθεί νέες φυτεύσεις σε περιοχές με λιγότερο από ιδανικές συνθήκες, όπως περιοχές με περισσότερη υγρασία και βαρύτερα εδάφη.

Αυτή η επέκταση έχει αφήσει τους Χιλιανούς καλλιεργητές να αντιμετωπίζουν έναν νέο εχθρό: τη σήψη της ρίζας και της κορώνας, μια μυκητιακή λοίμωξη που προκαλείται από φυτοφθόρα (Phytophthora - PT). Η φυτοφθόρα αντιπροσωπεύει τη μεγαλύτερη αιτία θανάτου δέντρων καρυδιάς στη Χιλή.

Η Dynamic Wings, ένας πάροχος αγρονομικών υπηρεσιών από αέρος στη Χιλή, συνεργάστηκε πρόσφατα με έναν καλλιεργητή καρυδιάς που βρίσκεται κοντά στη μητροπολιτική περιοχή του νοτιοδυτικού Σαντιάγο. Η λήψη εικόνων και δεδομένων υψηλής ανάλυσης έγινε με χρήση ενός πολυφασματικού αισθητήρα MicaSense RedEdge.

συνέχεια του δημοσιεύματος εδώ: prapopoulos.com

 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter

 

 

Σχόλια