ΕΛΓΑ: Έρχονται ειδοποιητήρια-λυπητερές σε αγρότες με λιγότερες ζημιές από όσες δήλωσαν

Στη σκιά της αντιπαράθεσης του προέδρου του ΕΛΓΑ Ανδρέα Λυκουρέντζου με τους εργαζόμενους του ΕΛΓΑ Λάρισας, ο υπηρεσιακός μηχανισμός του α...


Στη σκιά της αντιπαράθεσης του προέδρου του ΕΛΓΑ Ανδρέα Λυκουρέντζου με τους εργαζόμενους του ΕΛΓΑ Λάρισας, ο υπηρεσιακός μηχανισμός του ασφαλιστικού φορέα συνεχίζει την καταβολή αποζημιώσεων για τις ζημιές που προκάλεσε ο «Ιανός».

Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε η «ΕτΔ» για τη Θεσσαλία, η κατάσταση έχει ως εξής: 

  • Στον νομό Λάρισας οι εκτιμήσεις και τα πορίσματα έχουν ολοκληρωθεί και οι ζημιές ανέρχονται σε 5.972.000 ευρώ. Ήδη έχει δοθεί προκαταβολή ύψους τεσσάρων εκατομμυρίων ευρώ και ακολούθησαν πληρωμές, ύψους 1.458.000 ευρώ. 
  • Στην Καρδίτσα, η οποία υπέβαλε και τις περισσότερες αιτήσεις (από τις 45.000 συνολικά στη Θεσσαλία, ο νομός Καρδίτσας κατέθεσε 32.500) τα πορίσματα έχουν εκδοθεί σε ποσοστό 85%, ενώ οι ζημιές υπολογίζονται σε 20 εκατομμύρια. Δόθηκε προκαταβολή ύψους τριών εκατομμυρίων ευρώ. 
  • Στον νομό Τρικάλων επίσης έχει ολοκληρωθεί η έκδοση πορισμάτων. Οι ζημιές ανέρχονται σε 3.240. 000 ευρώ, δόθηκαν δύο εκατομμύρια ως προκαταβολή και ακολούθησε παρτίδα πληρωμών ύψους 2.568.000. 
  • Στον νομό Μαγνησίας οι ζημιές υπολογίζονται σε 644.000 ευρώ και μέχρι τώρα έχουν δοθεί ως αποζημιώσεις 548.000 ευρώ. Στο παραπάνω πόσο όμως υπολογίζονται και οι αποζημιώσεις για την καλοκαιρινή χαλαζόπτωση στη Ζαγορά Πηλίου.


Σχετικά με τις επιστροφές των προκαταβολών που έλαβαν κάποιοι παραγωγοί, οι οποίοι δεν έπαθαν τελικά τις ζημιές που δήλωσαν, αναμένονται τις επόμενες ημέρες οι λυπητερές-ειδοποιητήρια.


Γ.Ρ.

 eleftheria.gr

 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter

 

Σχόλια