Σε πλατείες χωριών τα τρακτέρ – Αναμένονται αποφάσεις για κινητοποιήσεις

Από την Κυριακή και μέχρι σήμερα αγρότες του νομού Καρδίτσας, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων, έ...


Από την Κυριακή και μέχρι σήμερα αγρότες του νομού Καρδίτσας, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων, έχουν βγάλει τα τρακτέρ στις πλατείες των χωριών τους, στον Παλαμά, στο Καλλιφώνι, στον Κοσκινά, στην Αγία Τριάδα, στο Λιοντάρι, στο Γραμματικό και αλλού, διεκδικώντας σειρά αιτημάτων για την επιβίωσή τους.

Τρακτέρ θα συνεχίσουν να βγαίνουν στις πλατείες των χωριών ως την Κυριακή και, αφού γίνει σύσκεψη μεταξύ τους, και σε επικοινωνία με Ομοσπονδίες άλλων Θεσσαλικών πόλεων αλλά και με την Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων, αναμένονται αποφάσεις για κινητοποιήσεις χωρίς να αποκλείεται καμία μορφή.

Στην Καρδίτσα οι αγρότες αντιμετωπίζουν ένα επιπλέον πρόβλημα, αφού σε αρκετές περιπτώσεις, όπως τονίζουν, τα πορίσματα για τις ζημιές που υπέστησαν από τον “Ιανό” δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Επισημαίνουν ότι είναι κατώτερες της πραγματικής ζημιάς, με χαρακτηριστική την περίπτωση της Αγίας Τριάδας.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του ΔΣ της ΕΟΑΣΚ κ. Κώστας Τζέλλας δεν αποκλείεται να γίνει κάποια παράσταση διαμαρτυρίας στον ΕΛΓΑ, ενώ την άλλη εβδομάδα επιδιώκεται και συνάντηση με τον αντιπρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Ν. Δούκα.

Οι αγρότες διεκδικούν δίκαιες αποζημιώσεις, ενώ παραμένει το πάγιο αίτημα για έναν κανονισμό του ΕΛΓΑ που θα αποζημιώνει στο 100% τις ζημιές από όλα τα αίτια. Μεταξύ άλλων, ζητούν επίσπευση όλων των διαδικασιών για την κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων, αποκατάσταση των αρδευτικών δικτύων που καταστράφηκαν, και γρήγορη ολοκλήρωση των έργων μεταφοράς νερού από τον Αχελώο στον θεσσαλικό κάμπο.

Παράλληλα για μια ακόμη φορά κάνουν λόγο για χαμηλές τιμές στα προϊόντα, ζητώντας τη θέσπιση κατώτερων εγγυημένων τιμών, μείωση του κόστους παραγωγής, και θέσπιση μέτρων στήριξής τους.

volos.ert.gr

 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter

 

Σχόλια