Εξελίξεις για το έργο της Μεσοχώρας φέρνει η συνάντηση Σκρέκα – Αγοραστού

Εξελίξεις τόσο στο θέμα του υδροηλεκτρικού έργου της Μεσοχώρας όσο και συνολικά στα ημιτελή έργα του Αχελώου δρομολογεί η συνάντηση που είχε...


Εξελίξεις τόσο στο θέμα του υδροηλεκτρικού έργου της Μεσοχώρας όσο και συνολικά στα ημιτελή έργα του Αχελώου δρομολογεί η συνάντηση που είχε στην Αθήνα με τον νέο υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός.

«Είναι ιδιαίτερη τιμή και χαρά να έχουμε στην ηγεσία ενός κορυφαίου Υπουργείου, αυτή την κρίσιμη στιγμή, έναν Θεσσαλό. Το έργο του είναι μεγάλο και του ευχόμαστε καλή επιτυχία», δήλωσε ο περιφερειάρχης, προαναγγέλλοντας εξελίξεις «ώστε να υπερπηδηθούν τα εμπόδια που δημιούργησε τόσο η αλλαγή των Σχεδίων Διαχείρισης Λεκανών Απορροής του Υδατικού Διαμερίσματος Θεσσαλίας όσο και η αλλαγή του Περιφερειακού Χωροταξικού Σχεδιασμού, μετά την έκδοση της ΑΕΠΟ και την περιβαλλοντική αδειοδότηση του έργου».

Στόχος υπουργείου και Περιφέρειας, όπως αναφέρθηκε, είναι να βρεθεί λύση για την επανεκκίνηση του υδροηλεκτρικού έργου της Μεσοχώρας και την ελάφρυνση της βαριάς γραφειοκρατικής διαδικασίας ως προς την εκπλήρωση των όρων περιβαλλοντικής αδειοδότησης.


Στη διάρκεια της συνάντησης των δύο αντρών συζητήθηκαν επίσης όλα τα έργα «green deal» που βρίσκονται σε εξέλιξη στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.

 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter

 

Σχόλια