Αγρότες σε απόγνωση: Τεράστια οικονομική ζημιά σε φράουλες, εσπεριδοειδή & κηπευτικά στην Ηλεία...

Το τέλος της υπαίθριας φράουλας- Σε απόγνωση αγρότες της περιοχής . Τεράστια οικονομική ζημιά έχει υποστεί η τοπική οικονομία στην περιοχή Ό...


Το τέλος της υπαίθριας φράουλας- Σε απόγνωση αγρότες της περιοχής . Τεράστια οικονομική ζημιά έχει υποστεί η τοπική οικονομία στην περιοχή Όλγα Τραγανού στο Δήμο Πηνειού αφού σημαντικές καλλιέργειες όπως φράουλα, εσπεριδοειδή και κηπευτικά έχουν υποστεί από τον πρόσφατο παγετό καταστροφή που ξεπερνά το 70%.

Και το …κερασάκι στην τούρτα είναι ότι ο ΕΛΓΑ δεν αποζημιώνει παραγωγό γιατί όπως ο ίδιος δηλώνει, δεν δήλωσε τον Μάρτιο του 2020 «τι θα καλλιεργήσει και πού» το Νοέμβριο του ίδιου έτους. Αγρότες της Όλγας βρίσκονται σε απόγνωση και η ζημιά είναι πολλών δεκάδων χιλιάδων ευρώ.


Ο ΕΛΓΑ δεν αναγνωρίζει τη ζημιά

Ο αγρότης επιχειρηματίας Γιάννης Καραμπίνης δήλωσε στην «Πατρίς»: «Η καταστροφή είναι μεγάλη στα 55 στρέμματα υπαίθριας φράουλας. Και για να μιλήσω με αριθμούς: 6.600 φυτά το στρέμμα και πάνω σε κάθε φυτό υπάρχουν 10-15 φράουλες. Μιλάμε για ζημιά 3 τόνους το στρέμμα! Μιλάμε για καταστροφή του 75% της παραγωγής!

patrisnews.com

 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter

Σχόλια