Ξεκίνησαν οι φυτεύσεις των πρώτων καρπουζιών

  Ξεκίνησαν οι φυτεύσεις των πρώτων καρπουζιών χαμηλής κάλυψης στην περιοχή της Τριφυλίας, με τους παραγωγούς να προσπαθούν να εκμεταλλευτού...


 Ξεκίνησαν οι φυτεύσεις των πρώτων καρπουζιών χαμηλής κάλυψης στην περιοχή της Τριφυλίας, με τους παραγωγούς να προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τις καλές καιρικές συνθήκες, μετά από ένα διάστημα συνεχών βροχοπτώσεων.

Οι φυτεύσεις ξεκίνησαν σε Τερψιθέα, Αγρίλη και Λαγκούβαρδο, όπως μας επισήμανε ο διευθυντής της ΔΑΟΚ Τριφυλίας Αντώνης Παρασκευόπουλος, με ποικιλίες που είναι υπερπρώιμες. Σημείωσε ότι ακόμη είναι λίγο νωρίς για τις φυτεύσεις, όμως ο καλός καιρός το επιτρέπει και οι συνθήκες τις ημέρες αυτές είναι πολύ καλές. 

Ακόμη μας ανέφερε πως οι παραγωγοί δεν θα πρέπει να βιαστούν στο φύτεμα στα χωράφια, και σε αυτό το πρώτο στάδιο θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί. Τα φυτά χρειάζονται σωστό πότισμα, μόνο με τις αναγκαίες ποσότητες νερού, και φωσφορούχα λίπανση για τη σωστή ανάπτυξη του ριζικού συστήματος. 

Εκτίμησε ότι οι καλλιεργούμενες εκτάσεις και φέτος θα φτάσουν τα 6.000 στρέμματα και πως μέχρι τέλος Φεβρουαρίου, εφόσον οι καιρικές συνθήκες είναι καλές, θα έχουν ολοκληρωθεί οι φυτεύσεις σε όλες τις ποικιλίες.

 ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Online

 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter

Σχόλια