Τρία νέα ελληνικά προϊόντα εντάσσονται στην κατηγορία ΠΟΠ

Ως προϊόντα ΠΟΠ-ΠΓΕ θεωρούνται πλέον η σαρδέλα Καλλονής, το μέλι Ικαρίας γνωστό ως «Άναμμα» και το μελίχλωρο τυρί Λήμνου. Αυτά τα τρία προϊό...


Ως προϊόντα ΠΟΠ-ΠΓΕ θεωρούνται πλέον η σαρδέλα Καλλονής, το μέλι Ικαρίας γνωστό ως «Άναμμα» και το μελίχλωρο τυρί Λήμνου. Αυτά τα τρία προϊόντα του βορείου Αιγαίου περιλαμβάνονται στον σχετικό φάκελο που συντάσσει η Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου για να καταχωρηθούν στην κατηγορία των Προϊόντων Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης-Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης ΠΟΠ-ΠΓΕ.

Επίσης, η Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου προσανατολίζεται και στην επιλογή του «ασπρομύτικου» φασολιού της Λήμνου, προκειμένου να χαρακτηριστεί ως προϊόν ΠΟΠ-ΠΓΕ, όπως μας μεταδίδει το ΑΠΕ.

aftodioikisi.gr

 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter

 

Σχόλια