Προβλήματα λόγω αδιάθετης παραγωγής ελαίου λεβάντας σε Γρεβενά και Βόιο – Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή

Σε απόγνωση βρίσκονται οι αγρότες που ασχολούνται με τα αρωματικά φυτά και πιο συγκεκριμένα με την παραγωγή ελαίου από λεβάντα σε Γρεβενά κα...


Σε απόγνωση βρίσκονται οι αγρότες που ασχολούνται με τα αρωματικά φυτά και πιο συγκεκριμένα με την παραγωγή ελαίου από λεβάντα σε Γρεβενά και Βόιο Κοζάνης, παραγωγή που εξελίσσεται σε πάνω από 3000 στρέμματα.

Οι νέοι κυρίως αγρότες, αλλά και οι μεγαλύτερης ηλικίας, που στράφηκαν σε αυτή την παραγωγή, λόγω και των προσδοκιών για σίγουρο εισόδημα και “εξωστρέφεια” που καλλιέργησε η διαχρονική κυβερνητική πολιτική, ενταγμένη στην ΚΑΠ, βλέπουν τώρα τους κόπους τους να μην ανταμείβονται, αφού για δεύτερη χρόνια μένει αδιάθετη η παραγωγή τους, δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα επιβίωσης στους ίδιους και τις οικογένειές τους.

Ταυτόχρονα, αυτή η εξέλιξη έχει δημιουργήσει πρόβλημα στο να συνεχιστεί αυτή η παραγωγή και την νέα χρονιά λόγω και του υψηλού κόστους παραγωγής.


ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, τι μέτρα προτίθεται να πάρει η κυβέρνηση ώστε:

Να αναπληρωθεί πλήρως το χαμένο εισόδημα των αγροτών- παραγωγών ελαίου από λεβάντα και να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα ώστε να μπορέσουν να συνεχίσουν την αγροτική τους δραστηριότητα.

Οι Βουλευτές

Δελής Γιάννης
Στολτίδης Λεωνίδας

  e-ptolemeos team 

 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter

Σχόλια