Εγκατάσταση μετεωρολογικών σταθμών σε Μανιάκι & Φαράγγι

Τοποθετήκαν σήμερα δύο μετεωρολογικοί σταθμοί από τον Α.Σ. «Βοκερίας 551» στο Μανιάκι και στο Φαράγγι με την καθοδήγηση του Επιμελητηρίου Φλ...


Τοποθετήκαν σήμερα δύο μετεωρολογικοί σταθμοί από τον Α.Σ. «Βοκερίας 551» στο Μανιάκι και στο Φαράγγι με την καθοδήγηση του Επιμελητηρίου Φλώρινας και με την χρηματοδότηση μέσω προγράμματος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών και της ΜΚΟ «Αποστολή» που ενισχύει επιχειρήσεις και συνεταιρισμούς στην περιφέρεια.

Οι δύο μετεωρολογικοί σταθμοί θα πραγματοποιούν σε πραγματικό χρόνο μετρήσεις για την θερμοκρασία του αέρα, την υγρασία, την ταχύτητα και την διεύθυνση του ανέμου, τη βροχόπτωση, τη βαρομετρική πίεση, την υγρασία στα φύλλα των δέντρων, την ηλιακή ακτινοβολία, και την θερμοκρασία και υγρασία του εδάφους.


Με αυτά τα δεδομένα οι αγρότες της ευρύτερης περιοχής, θα γνωρίζουν ανά πάσα στιγμή και θα αποφασίζουν άμεσα για τις καλλιεργητικές τους εργασίες, συνεργαζόμενοι πάντα με τους γεωπόνους που παρακολουθούν την καλλιέργεια τους για μεγαλύτερη παραγωγή και μικρότερο κόστος. Στις εργασίες εγκατάστασης ήταν παρών ο αντιπρόεδρος του ΑΣ «Βοκερίας 551», Σάββας Κουρτπαρασίδης, και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φλώρινας, Σάββας Σαπαλίδης.

ert.gr

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter

 

Σχόλια