Παράταση μέχρι 31 Μαρτίου για το κυνήγι αγριόχοιρου

Μετά την επιβεβαίωση νέας εστίας Αφρικανικής Πανώλης των Χοίρων (ΑΠΧ) στη Βουλγαρία, η Γενική Διεύθυνση Κτηνιατρικής του ΥΠ.Α.Α.Τ. ζήτησε απ...


Μετά την επιβεβαίωση νέας εστίας Αφρικανικής Πανώλης των Χοίρων (ΑΠΧ) στη Βουλγαρία, η Γενική Διεύθυνση Κτηνιατρικής του ΥΠ.Α.Α.Τ. ζήτησε από το Υπουργείο Περιβάλλοντος (ΥΠΕΝ) τη παράταση της κυνηγετικής περιόδου και την ενεργοποίηση των συνεργείων δίωξης για την αντιμετώπιση του κινδύνου της ΑΠΧ.


Έτσι σήμερα ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Γ. Αμυράς, παρέτεινε γενικώς, τη χρονική περίοδο θήρας του αγριόχοιρου (Sus scrofa) μέχρι την 31η Μαρτίου 2021.

Πρόκειται για τη δεύτερη απόφαση παράτασης της περιόδου θήρας του αγριόχοιρου (αρχικά είχε παραταθεί μέχρι της 28η Φεβρουαρίου) και προφανώς αφορά ολόκληρη την επικράτεια.

Όμως από τη Δευτέρα, 1 Μαρτίου 2021 έως τη Δευτέρα, 8 Μαρτίου 2021 η μετακίνηση για κυνήγι επιτρέπεται μόνο στην Θράκη και σίγουρα αυτός ο περιορισμός θα πάρει παράταση.

Για την μετακίνηση για τη θήρα αγριόχοιρου στην Θράκη, απαιτείται η βεβαίωση κίνησης (Βεβαίωση τύπου Β) και βεβαίωση του οικείου Κυνηγετικού Συλλόγου που πιστοποιεί την ιδιότητα του θηρευτή ως μέλους του Η μετακίνηση της δύναται να πραγματοποιείται με τη συμμετοχή έως τεσσάρων (4) ατόμων.

Σε περίπτωση που κάποιος βρεθεί από την αστυνομία ή το δασαρχείο να κυνηγά σε κάποια άλλη περιοχή πλην της Θράκης τότε θα βρεθεί αντιμέτωπος με τις ποινές που προβλέπει το ΦΕΚ του lockdown:

σε περίπτωση παράβασης των όρων μετακίνησης της περ. (ιζ) της παρ. 2 του άρθρου 3 επιβάλλονται επιπλέον: α) ανάκληση της σχετικής άδειας του θηρευτή και β) απαγόρευση λήψης άδειας για τα επόμενα τρία (3) χρόνια.

ΒΕΒΑΙΑ ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΗΡΙΑ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ, ΕΛΗΞΑΝ ΣΤΙΣ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΚΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΟΥ ΟΤΙ Η ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ, ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΟΤΙ ΟΥΤΕ ΟΙ ΚΥΝΗΓΟΙ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΥΝΗΓΗΣΟΥΝ.

Σημείωση: Σε τελευταία ενημέρωση του Ασφαλιστικού Σύμβουλου Τάσου Μαρκόπουλου, συνεργάτη εκατοντάδων Κυνηγετικών Συλλόγων μαθαίνουμε πως οι εταιρίες που συνεργάζεται, υποχρεούνται να επεκτείνουν την κάλυψη προς τους κυνηγούς, χωρίς χρέωση. Τοkinigetika.com από νωρίς έχει επικοινωνήσει με Προέδρους Δ.Σ. και διαπιστώνουμε πως κάποιες ασφαλιστικές εταιρίες θα επεκτείνουν την κάλυψη, ενώ κάποιες άλλες όχι!
Η απόφαση αυτή επιβεβαιώνει ακόμα μια φορά πως οι κυνηγοί είναι μια ενεργή και απαραίτητη κοινωνική ομάδα, για την πρόοδο της χώρας μας και πρέπει να αντιμετωπίζεται με απόλυτο σεβασμόαπό τις κυβερνήσεις και τους φορείς... Επίσης οι αρμόδιοι πρέπει να αντιμετωπίσουν με περισσότερη σοβαρότητα το κυνήγι, γιατί αυτή η προχειρότητα τους εκθέτει συνεχώς. 

 
www.kinigetika.com

zougla.gr

 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter

Σχόλια