Οι προτάσεις της Πανελλήνιας Ένωσης Νέων Αγροτών για την εγκατάσταση νέων αγροτών στο Μέτρο 6.1

   Οι προτάσεις της Πανελλήνιας Ένωσης Νέων Αγροτών για την  εγκατάσταση νέων αγροτών στο Μέτρο 6.1  Η Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών λαμβάνο...

  

Οι προτάσεις της Πανελλήνιας Ένωσης Νέων Αγροτών για την  εγκατάσταση νέων αγροτών στο Μέτρο 6.1 


Η Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών λαμβάνοντας υπ’ όψιν την προδημοσίευση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, που αφορά το μέτρο 6.1 «Εγκατάσταση νέων γεωργών» υπέβαλε με επιστολή στο ΥΠΑΑΤ τις απόψεις της.

Αυτές είναι οι εξής: 

Εκφράζοντας τις αντιρρήσεις μας όσον αφορά το ύψος της τυπικής απόδοσης,:

  1. Προτείνουμε την είσοδο στο πρόγραμμα με 10.000 ευρώ τυπική απόδοση και αύξηση αυτής κατά 40% στην 5ετία, αποφεύγοντας στρεβλώσεις και κερδοσκοπικά φαινόμενα στην αγορά. 
  2. Προτείνουμε 3ετές επιχειρηματικό σχέδιο, με 7ετή υποχρέωση και 50.000 ευρώ πριμ πρώτης εγκατάστασης. 
  3. Προτείνουμε την επιπλέον μοριοδότηση σε πτυχιούχους και τελειόφοιτους γεωργικών και κτηνοτροφικών σχολών όπως και γεωτεχνικής κατεύθυνσης. 

Ο Φαρσαλινός πρόεδρος της Π.Ε.Ν.Α Νίκος Παυλονάσιος στέκεται και στην εκπαίδευση των Νέων Αγροτών, επισημαίνοντας από τα προηγούμενα προγράμματα την αναποτελεσματικότητά της. 

Γι’ αυτό η Ένωση προτείνει το σύνολο των εκπαιδευτικών ωρών να υπερβαίνει τις 250 ώρες γιατί εξασφαλίζει την παραμονή των υποψηφίων στο επάγγελμα, η εκπαίδευση να γίνεται μέσω ιδρυμάτων με εποπτεύων φορέα τον ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, ο κάθε νέος αγρότης να έχει τη δυνατότητα επιλογής ιδρύματος αλλά και δέσμης μαθημάτων, ο νέος αγρότης οφείλει να υλοποιήσει τα μαθήματα κατάρτισης εντός ενός έτους από την ημερομηνία ένταξης του μέτρου.

 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter

Σχόλια