Δήμος Καρδίτσας: Μελισσοκομικό Πάρκο στο Καλλίθηρο

Μετά από την εποικοδομητική τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε τον Φεβρουάριο και την απόφαση δημιουργίας ενός θεματικού πάρκου για τη μέλισσ...


Μετά από την εποικοδομητική τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε τον Φεβρουάριο και την απόφαση δημιουργίας ενός θεματικού πάρκου για τη μέλισσα στον Δήμο Καρδίτσας, πραγματοποιήθηκε αυτοψία στην κοινότητα Καλλιθήρου και πιο συγκεκριμένα στο πάρκο που βρίσκεται στα ανατολικά του οικισμού, που απέχει λίγα μόλις μέτρα από το πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής.
Εκ μέρους του Δήμου μετά από σχετικές οδηγίες του Δημάρχου κ. Β. Τσιάκου παρέστησαν ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Ηλίας Σχορετσανίτης και η προϊσταμένη του Τμήματος Προγραμματισμού κ. Ναταλία Τζέλλου. Από το τοπικό συμβούλιο Καλλιθήρου παρέστησαν ο Πρόεδρος κ. Γεώργιος Βαγγελάκος και ο Τοπικός Σύμβουλος κ. Θωμάς Κολοβός, καθώς και μέλη του συμβουλευτικού φορέα για την προστασία των μελισσών «SOS BEE». 


Ο χώρος εμβαδού 14 στρεμμάτων περίπου, χαρακτηρίζεται ιδανικός για τη δημιουργία του μελισσοκομικού πάρκου και η ανάπλασή του σε συνδυασμό με την ολοκλήρωση και αξιοποίηση του υπαίθριου θεάτρου που υπάρχει στον χώρο, θα αποτελέσουν σημαντικό πόλο έλξης τόσο για τους κατοίκους του Δήμου Καρδίτσας όσο και για τους επισκέπτες από την επικράτεια, καθώς θα αναπτυχθεί μελισσοκομικός, πολιτιστικός και μαθητικός τουρισμός με πολλά οφέλη για την περιοχή.

eleftheria.gr

 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter

Σχόλια