Ζ. Τζηκαλάγιας(ΝΔ): Οι εργάτες γης καταφθάνουν «ανεμπόδιστα» διαβαίνοντας βουνά & λαγκάδια....

Έκκληση για ρύθμιση του θέματος της εισόδου των αλλοδαπών εργατών απευθύνει ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Καστοριάς, Ζήσης Τζηκαλάγιας, ...Έκκληση για ρύθμιση του θέματος της εισόδου των αλλοδαπών εργατών απευθύνει ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Καστοριάς, Ζήσης Τζηκαλάγιας, ο οποίος αναφέρει πως, με μοναδική ανοιχτή πύλη στα ελληνοαλβανικά σύνορα τον συνοριακό σταθμό της Κακκαβιάς, οι εργάτες “καταφθάνουν «ανεμπόδιστα» διαβαίνοντας βουνά και λαγκάδια”.

Σε ερώτησή του προς τους Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης, Υγείας, Προστασίας του πολίτη και Οικονομικών, με θέμα:
 
 «Απασχόληση αγρεργατών και υγειονομική κρίση», ο κ. Τζηκαλάγιας αναφέρει πως “οι εργάτες που έρχονται κάθε χρόνο, είναι απαραίτητοι για την περιοχή , στα μήλα και τα φασόλια αλλά και στα κηπευτικά και την κτηνοτροφία αλλά και οι ίδιοι έχουν ανάγκη από εργασία”. Με τον συνοριακό σταθμό Κρυσταλλοπηγής κλειστό και με περιορισμένες εισόδους από εκείνον της Κακκαβιάς, ο οποίος έτσι κι αλλιώς δεν εξυπηρετεί την περιοχή λόγω απόστασης, ο βουλευτής αναφέρει πως οι εργάτες έρχονται από μη νομοθετημένα σημεία εισόδου στη χώρα, με αποτέλεσμα “εργασία που καθίσταται ανεξέλεγκτη υγειονομική βόμβα αλλά και απώλεια εσόδων και από φόρους και από ένσημα που δεν καταβάλλονται”.

Ο βουλευτής ρωτά τους υπουργούς τι μέτρα προτίθενται να πάρουν “πριν το ανησυχητικό φαινόμενο διογκωθεί υπέρμετρα όπως αναμένεται” και σημειώνει πως, “εάν δεν ρυθμιστεί το ζήτημα σύντομα θα εξελιχθεί σε μπούμερανγκ το κλείσιμο των συνόρων, ως μέτρο για την προστασία της υγείας”.

ertnews.gr

 

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter

Σχόλια