Προτεραιότητα στους σεισμόπληκτους στις αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ

   Έχει ξεκινήσει η πληρωμή αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ για τις ζημιές από τον παγετό του Μαρτίου του 2020, δήλωσε στον ΑγροΤύπο ο αντιπρόεδρο...

  

Έχει ξεκινήσει η πληρωμή αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ για τις ζημιές από τον παγετό του Μαρτίου του 2020, δήλωσε στον ΑγροΤύπο ο αντιπρόεδρος του Οργανισμού, Νικόλαος Δούκας. «Προς τα τέλη Μαρτίου αναμένεται να γίνει ακόμη μια πληρωμή, στην οποία θα δοθεί προτεραιότητα στις περιοχές που έχουν πληγεί από τους πρόσφατους σεισμούς στη Λάρισα», πρόσθεσε.

Πάντως ο κ. Δούκας τόνισε ότι μέχρι το Πάσχα θα έχει ολοκληρωθεί αυτό το πακέτο των πληρωμών, που αφορά το 100% των αποζημιώσεων (και όχι σε δύο δόσεις όπως γινόταν στο παρελθόν).
Στο μεταξύ συνεχίζονται αυτή την εποχή οι δηλώσεις ζημιάς για την καταστροφή από την κακοκαιρία της «Μήδειας». 

Θυμίζουμε ότι λόγω των έκτακτων συνθηκών λόγω του πρόσφατου σεισμού, δίνεται η δυνατότητα στους παραγωγούς που επλήγησαν από την πρόσφατη θεομηνία «Μήδεια» να υποβάλλουν Δηλώσεις Ζημίας στους κατά τόπους ανταποκριτές μέχρι την Τρίτη (16 Μαρτίου). 

Σημειώνεται ότι η παράταση ισχύει για τις αναγγελίες ζημιάς του χρονικού διαστήματος από 14 έως 19 Φεβρουαρίου και αφορούν ζημίες ΕΛΓΑ και ΚΟΕ. Όπως ανέφερε στον ΑγροΤύπο ο αντιπρόεδρος του ΕΛΓΑ, «στις δενδρώδεις καλλιέργειες θέλουμε χρόνο για να δούμε την εξέλιξη των ζημιών».

 

eleftheria.gr


Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter

 

 

Σχόλια