Ευρωπαική Επιτροπή : Κατά δύο χρόνια παρατάθηκε το ευέλικτο πλαίσιο των κρατικών ενισχύσεων σε γεωργία, δασοκομία & αλιεία

Κατά δύο χρόνια αποφάσισε να παρατείνει το ευέλικτο πλαίσιο των κανόνων για τις κρατικές ενισχύσεις που εφαρμόζονται στους τομείς της γεωργί...


Κατά δύο χρόνια αποφάσισε να παρατείνει το ευέλικτο πλαίσιο των κανόνων για τις κρατικές ενισχύσεις που εφαρμόζονται στους τομείς της γεωργίας, της δασοκομίας και της αλιείας η Κομισιόν. Η ισχύς των κρατικών ενισχύσεων στους τομείς της γεωργίας και της δασοκομίας, αλλά και για τις αγροτικές περιοχές, των κανονισμών απαλλαγής που εφαρμόζονται στις κρατικές ενισχύσεις στους τομείς της γεωργίας, της δασοκομίας, της αλιείας και της υδατοκαλλιέργειας, καθώς και ο κανονισμός για τις ενισχύσεις ήσσονος σημασίας για την αλιεία και την υδατοκαλλιέργεια, παρατείνονται έως και τις 31 Δεκεμβρίου 2022.

Λόγω της πανδημίας, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τροποποίησε επίσης τους κανόνες για τη δυνατότητα χορήγησης κρατικής ενίσχυσης σε επιχειρήσεις που δεν ήταν προβληματικές έως τις 31 Δεκεμβρίου 2019, αλλά έγιναν ή θα γίνουν κατά την περίοδο από την 1η Ιανουαρίου 2020 έως τις 30 Ιουνίου 2021.

Ο σχεδιασμός των μελλοντικών κανονισμών θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από τη μεταρρύθμιση της νέας ΚΑΠ, με σκοπό να τεθούν σε ισχύ από την 1η Ιανουαρίου 2023.

 

gargalianoionline.gr

 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter

 

Σχόλια