Νοθευμένο λάδι με πυρηνέλαιο!

Καραμπινάτη νοθεία, σε κίνδυνο η σύμβαση ιδιώτη-ΕΑΣ Ηρακλείου Ισχυρή επιχειρηματολογία για την ακύρωση της αποικιακής σύμβασης ιδιώτη επιχει...


Καραμπινάτη νοθεία, σε κίνδυνο η σύμβαση ιδιώτη-ΕΑΣ Ηρακλείου
Ισχυρή επιχειρηματολογία για την ακύρωση της αποικιακής σύμβασης ιδιώτη επιχειρηματία με την ΕΑΣ Ηρακλείου, δείχνει να βρίσκει η διοίκηση της συνεταιριστικής οργάνωσης, μετά την αποκάλυψη της νοθείας εκ μέρους της ιδιωτικής επιχείρησης μέσα στις εγκαταστάσεις του συνεταιρισμού.

Ήδη η διοίκηση της ΕΑΣ απέστειλε προχώρησε σε μηνυτήρια αναφορά και εξώδικο προς την ιδιωτική επιχείρηση με την οποία ζητάει να σταματήσει την χρήση των εμπορικών σημάτων και της επωνυμίας της οργάνωσης και να αποχωρήσει εν ευθέτω χρόνω από τις εγκαταστάσεις της ΕΑΣ.
Τη νοθεία κατήγγειλε σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό ο πρόεδρος της Ένωσης Ηρακλείου, Σταύρος Γαβαλάς προ ολίγων ημερών, ο οποίος ζήτησε την παρέμβαση εισαγγελέα προκειμένου να προωθηθεί η αποβολή του ιδιώτη, Μιχάλη Αλμπαντάκη που εδώ και πέντε χρόνια έχει μισθώσει τις εγκαταστάσεις της ΕΑΣΗ.

Από την πλευρά του ο Μιχάλης Αλμπαντάκης αποδίδει σε ανθρώπινο λάθος τις «ελάχιστες ποσότητες πυρηνελαίου που εντοπίστηκαν» κατά δηλώσεις του, υποστηρίζοντας ότι μπήκαν σε δεξαμενή πυρηνέλαια, κάτι που έγινε άμεσα αντιληπτό και οι ποσότητες αποσύρθηκαν.

«Βρέθηκαν προβληματικές ποσότητες ελαιολάδου. Νοθευμένο λάδι με πυρηνέλαιο. Και εμείς το πουλάμε για εξαιρετικά παρθένο.» δήλωσε στον τοπικό σταθμό ο Σταύρος Γαβαλάς, υποστηρίζοντας πως το συμβάν αποτελεί «αιτία πολέμου» για την ΕΑΣΗ. Ο κ. Γαβαλάς επισήμανε ότι με βάση τα ευρήματα και τις καταγγελίες, ζητήθηκε η παρέμβαση του εισαγγελέα, καθώς η ΕΑΣΗ έπρεπε να αποδείξει ότι έχει έννομο συμφέρον. Μετά την εισαγγελική παρέμβαση υπήρξε η επιστημονική διερεύνηση του θέματος από τον ΕΦΕΤ, με τα ευρήματα να «είναι ιδιαίτερα ανησυχητικά» κατά τον κ. Γαβαλά.

Στο μεταξύ, με ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της συνεταιριστικής οργάνωσης προβλέπεται η αποστολή εξώδικου και η αποβολή του ιδιώτη από τη χρήση του τυποποιητήριου και των σημάτων της Ένωσης, άλλωστε, κατά τον κ. Γαβαλά, από τη συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών η Ένωση κερδίζει μόνο 5.000 ευρώ το χρόνο.

Agronews
 

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter

 

Σχόλια